Viggan – Förlänga hockeysäsongen eller lång försäsong

Viggan – Förlänga hockeysäsongen eller lång försäsong

ALLTVÅAN Viggan Hockey är i brygga. Två omgångar kvar och seger i båda dessa är ett måste för att eventuellt få spela vidare. Annars blir den en lång försäsong.
– Riktigt kul om allt avgörs i sista omgången, säger Pelle Abrahmsén, lagledare i Viggan.

Vinna eller försvinna – ett vanligt uttryck i sportvärlden. Det är vad Viggan Hockey står inför just nu. Seger i de två sista omgångarna, där dagens match är borta mot Rimbo, är ett måste.
– Det skulle vara riktigt kul om allt avgörs i sista omgången. För att det ska bli så, krävs det att vi gör vårt jobb ikväll samtidigt som Segeltorp gör sitt mot Göta/Traneberg, säger Pelle Abrahmsén om situationen laget befinner sig i.

Senaste matchen, mot serieledande Linden Hockey, hade Viggan flera spelare borta, på grund av sjukdom och skada. Det gjorde att man lyfte upp en 15-åring, William Blomkvist, som därmed fick göra sin hemmadebut i A-laget.
– Det gick bra tycker jag och kändes bra, sade den 15-åriga backen efteråt.

Frånvaro på 10 spelare

Till kvällens match ser det dock något ljusare ut med den listan.
– Sjukläget är något bättre, fyra borta. Men skadeläget är oförändrat, tre borta. Sedan är några borta av andra orsaker. Totalt har vi en frånvaro på 10 spelare, säger lagledaren Pelle Abrahmsén.

Ni har en seger på straffar och en förlust mot Rimbo i alltvåan. Vad ska/bör ni tänka på för att plocka hem segern?
– Vi tar med oss tredje perioden från matchen senast mot Linden. Kan vi få till det spelet så kommer Rimbo få det svårt.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera