Viggan Fotboll: ”Mer brunkamatcher gynnar oss”

Viggan Fotboll: ”Mer brunkamatcher gynnar oss”

FOTBOLL Till denna säsongen återfinns Viggbyholms IF i division 4. En serie man lyckades komma tillbaka till efter att ha harvat i division 5. Med fem norrortskonkurrenter hoppas laget på flertalet tuffa matcher.
– Det skulle gynna oss med lite mer ”brunkamatcher” mellan oss norrortslag, säger tränaren Joakim Olausson.

Viggbyholms IK är lite motsatsen till Österåker. Man åker som en jojo upp och ner mellan divison 4 och 5. I år har man samlat kraft och ändra lite på sin spelidé till kommande säsong, då division 4 blir en jämn serie, i alla fall enligt Joakim Olausson, tränare i Viggbyholm.
– Vi har fått in mer spelande personer. Tanken är att vi ska spela mer boll på marken. Man ska ha respekt och visa ödmjukhet för denna divisionen, för den är inte så dålig som många kan tro, så det gäller att vara med från början.

Hur har försäsongen sett ut?
– Det har varit jobbiga träningsförhållande så här långt. Vi har tränat 2 gånger per veckan, då vi haft tillgång till Vikingavallen, en gång i veckan. På träningarna har vi snittat på 20 personer, vilket är en väldigt bra uppslutning från grabbarna.

Hur ser truppen ut? Nyförvärv och förluster.
– Det ser, just nu, bra ut. Vi har tre nya sedan förra sommaren. Däremot om det skulle bli några skador eller frånvaror så kan det vara tufft igen. Men vi har inte haft några spelarförluster alls.

Vad har ni för målsättning den här säsongen?
– Vi ska plocka 22 pinnar, det ska räcka för att säkra ett kontrakt. Men annars så har vi än så länge inte satt upp några mål.

Mer “brunkamatcher”

Säsong 2018 är lite unikt i division 4 – hela sex lag från norrortregionen. Därför kommer ”Norrortsderby” få en helt annan innebörd i denna serien. Men för den saken skull vill Viggbyholmstränaren gärna se att man tar i lite extra i dessa matcher.
– Det skulle gynna oss med lite mer ”brunkamatcher” mellan oss norrortslag. Jag hoppas att det i alla fall blir lite extra krydda och att spelarna tänder till lite mer när vi möts, säger Olausson

Vem är favorit att vinna serien, enligt dig?
– De lag som kom 2:a eller 3:a förra året har chansen att ta hem segern. Bele Barkarby är en av dem. Sedan är Spånga, dem har ju trillat lite på målsnöret varje gång, en annan som kan ta hem segern. Även Järfälla kan vara med och slåss om en topplacering. Sedan har vi dem som åkte ur division 3 – Enebyberg, Österåker. Men mitt svar blir att Bele är lite av favoriter att ta hem den.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera