VOLLEYBOLL I helgen drog slutspelet i Volleybollen igång. Damerna...

Täby FC vann mot Karlstad – fjärde platsen säkrad

INNEBANDY Nästa helg spelas sista grundseriematchen i damernas SSL....

Viggan tillbaka på vinnarspåret – vann norrortsderbyt

HOCKEY Kvalet till hockeyettan går vidare. Andra matchen, på bortaplan, för Viggan blev norrortsderbyt mot Wings. Det slutade med en 5-2-seger för Viggan.

Det är en tuff vecka för Viggan Hockey. Kvalseriepremiären under söndagen mot Hanviken slutade med en 0-3-förlust. Den följdes upp med ett norrortsderby mot Wings under onsdagskvällen, i deras hemmaborg – Pinbackshallen.

Derbyt, som var det sjätte denna säsong, blev jämnt igen. Viggan fick dock en mardrömsstart, 0-1 efter bara 23 sekunder. Men laget replikerade dryga minuten senare, då Viktor Thim satte 1-1.

När man sedan fick chansen i powerplay, smällde det till igen. Denna gången från första femman, där Patrick Nordström skrevs som målskytt och passningspoäng fick Fredrik Korduner och Jesper Jensen.

Wings kvitterade efter att man spelat nästa halva andra perioden. Men det var Viggan som gick till pausvila med ledning. Denna gången var det Korduner som gjorde målet.

Knappt två dygn för återhämtning

I tredje gjorde Viggan uppförsbacken lite brantare, när man gjorde 4-2 efter drygt fyra minuters spel. Vigganbacken Liam Ramsey gjorde 5-2 när matchklockan stod på 8:36. Då kom ett målvaktsbyte av hemmalaget för att få till någon förändring. Det gav inget resultat utan Viggan knöt i hop säcken och tog sin första seger i kvalserien.
– Tycker vi är det bättre laget både period 1 och 3. Vi håller det enklare än senast. Mer skärpa i avsluten, tajtare spel i egen zon, säger tränare Tim Johansson-Bräck.

Fanns det några detaljer du ändrade sen senast?
–Nja, det är små saker som vi ständigt försöker förbättra, och idag föll det väl ut.

Nu får laget knappt två dygn för återhämtning, sedan står man i Stortorpshallen för att möta Trångsund –  nedsläpp 19:00.
– Samma energi framåt och enkelheten i spelet bakåt tar vi med oss till nästa match, säger Johansson-Bräck.

/Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

Senaste

Brödernas/Väsby har matchbollar x 2

HOCKEY Semifinalerna i hockeyettan är i full gång. Brödernas/Väsby...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

FOTBOLL Säsongspremiären börjar närma sig för flera lag. Nedan ser ni ett axplock av norrortslagens resultat den senaste tiden från både träningsmatcher och cuper.

VOLLEYBOLL I helgen drog slutspelet i Volleybollen igång. Damerna har fått tuffast tänkbara motståndare – seriesegrarna Örebro VBS. Herrarna fick Lunds VK, som blev...

INNEBANDY Nästa helg spelas sista grundseriematchen i damernas SSL. För Täby FC:s del togs en otroligt viktigt seger mot Värmlandsgänget Karlstad IBF. Med minsta...