Viggans superfemma bakom segern

Viggans superfemma bakom segern

HOCKEYTVÅAN Ny heroisk insats av Viggan Hockey. Första femman, eller superfemman, låg bakom samtliga mål när man vände och besegrade tabellettan Segeltorp med 5-3.

I flera matcher har Viggan Hockey åkt på tunga förluster. I mångt och mycket har man inte lyckats, haft otur, att få utdelning på sina chanser. Men detta var som borta när man klev ut på isen i Segeltorpshallen.

Men period ett blev som de andra matcherna, underläge, nu med 0-2. Mittperioden rykte laget upp sig men det blev dock inga mål från något lag.

Första femman i superform

I tredje var det som något hände. Viggan började få igång sitt spel, och reduceringen kom, i powerplay, efter bara dryga minuten. Segeltorp skulle göra mål minuterna efter, även detta i powerplay. Det slog dock inte undan benen på Viggbyholmarna.

På knappt två minuter hade man tagit ikapp försprånget, till 3-3, och målen gjordes av första femman. Och när det återstod knappt sju minuter av tredje skulle denna formationen även sätta Viggan i förarsätet, rent målmässigt. Ett försök att komma ikapp av hemmalaget gjordes, genom att plocka målvakten, vilka vad då framme och punkterade matchen – just det – första femman.

Detta var sjätte segern för Viggbyholm och man är tre poäng bakom fjärde placerade Göta/Traneberg, som man möter om en veckan. Men innan dess har man jumbolaget SK Iron på hemmaplan.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se

Foto: Arkiv

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera