Viggbyholm imponerar i fortsättningsserien

Viggbyholm imponerar i fortsättningsserien

TÄBY. Viggbyholms IK ångar på i fortsättningsserien. På fredagskvällen besegrade Täbylaget enkelt Värmdö i toppmötet med hela 6-1 inför 202 åskådare.
– Vi gör en gedigen insats, säger tränare Stefan Holm till Norrortssporten.

När Viggbyholms IK mötte Värmdö HC på bortaplan i sista matchen innan juluppehållet förlorade man med 4-1. På fredagskvällen möttes de båda topplagen på nytt. Denna gång i Täby och Hägernäs Ishall, och den här gången skulle man få revansch.

Sebastian Lövgren gav hemmalaget ledningen i power play efter drygt sex minuter. Lagkaptenen Oskar Majberg ökade sedan på till 2-0 innan den första perioden var över.

Viggan Hockey rivstartade i den andra perioden.

Redan efter 33 sekunder satte Joel Cruseman 3-0 i spel fem mot tre, och av bara farten gjorde samme Cruseman 4-0, även det i numerärt överläge.

Det fick Värmdö att byta målvakt, och det väckte gästerna – till en början.

Fem minuter in på mittperioden reducerade Värmdö till 4-1 i power play. Bortalaget hade sedan ytterligare en reduceringschans, men hoppet släcktes definitivt halvvägs in på den andra perioden när Majberg gjorde sitt andra mål för kvällen, som betydde 5-1.

Matchen slutade till slut 6-1 till hemmalaget.

Efter matchen var det en nöjd Viggbyholmstränare:

– Vi gör en gedigen insats. Vi har tränat bra under juluppehållet, och vi visste att vi skulle kliva in med ett bra självförtroende, säger Stefan Holm.

Segern innebär att Viggan Hockey alltjämt ligger i toppen av fortsättningsserien, tre poäng för nya tabelltvåan Spånga, men Stefan Holm poängterar att det är en match i taget som gäller.

– Nu är det en helt ny match på tisdag borta mot Mälarhöjden/Bredäng, som också är med där någonstans. Varje match tar vi som en ny utmaning, så får vi se sedan efter 14 omgångar var vi ligger, säger Viggan-tränaren.

Mikael Einarsson
mikael@norrortssporten.se
Twitter: @Norrortssporten

Kommentarer

Kommentera