Vikingahallen kokade när Skånela tog sina första poäng

Vikingahallen kokade när Skånela tog sina första poäng

HANDBOLL/ALLSVENSKAN Hemmapremiärdags i Vikingahallen innebär bara en sak – publikfest. Skånela IF:s herrar fick en chans att studsa tillbaka från förra helgens storförlust mot Västerås/Irsta.
– Mycket utvisningar vilket rycker sönder matchen lite, säger tränare Östlund efter matchen.

Redan tjugo minuter innan avkast började läktaren i Vikingahallen fyllas till bredden – publiken hade uppenbarligen uppfattat att det var hemmapremiär för Skånela IF:s herrar. I luften låg det en förväntan, och just den förväntan blev besvarad när hemmalaget satte 1-0 mot Amo Handboll med ljudet av en trumma i bakgrunden. Hallen kokade och det blev inte lugnare av att de rödkläddas målvakt stod för ett par fina räddningar.

Men känslan av publikfest byttes istället ut mot irritation – Amo kom in i matchen och ordentliga smällar började utbytas. I samband med en av dessa smällar ryker några spelare ihop och det hela slutar med att Skånelas målvakt Viktor Bergström får se det röda kortet – likaså lagkamraten Oscar Hedvall. Hemmalaget hade alltså blivit tilldelade två röda kort med 40 minuter klara att spela.

När halvtidsljudet tillslut ljöd så kunde man notera ställningen 14-16 till den nybildade klubben Amo Handboll.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Halvtidsvila var det Skånela behövde

En halvtidspaus verkade vara det som tränare Jesper Östlund och Jimmy Karlsson behövde för att lugna ner sina spelare och få dem på fötter igen. Ett tvåmålsunderäge byttes mot ett fyramålsöverläge på sju minuter under inledningen av andra halvlek. Och så fortgick matchen – med ett Skånela i ett målmässigt och spelmässigt överläge.

Men trots att hemmalaget drog ifrån målmässigt så fortsatte känslorna att bubbla – både på läktaren i form av att trummorna trummade och på planen i form av att “tvåminutare” delades ut till höger och vänster. Noterbart är att totalt fyra spelare fick lämna planen helt.

När tiden började bli knapp för bortalaget Amo så förstod alla de 350 betalande i publiken att två poäng skulle stanna i Skånelas ägo – publiken bröt ut i allsång och de rödklädda knöt sina nävar i luften

– Tycker vi gör en fullgod insats i en känslomässigt tillställning, mycket utvisningar vilket rycker sönder matchen lite, säger Jesper Östlund och fortsätter

– Andra halvlek är riktigt bra där vi vinner med 20-13. Kan inte nämna någon spelare som sticker ut, jag tycker alla spelare drar sitt strå i stacken. Otroligt nöjd att vi studsar tillbaka efter förra helgens debakel.

Amo bjöd upp till match men denna söndag var det Skånelas tur att jubla – en premiärseger i hemmapremiären. Slutresultatet tillskrevs 34-29.

Egil Gustafsson
egil@norrortssporten.se

 

Kommentarer

Kommentera