Vinnarvågen håller i sig – tredje raka för Skånela

Vinnarvågen håller i sig – tredje raka för Skånela

HANDBOLL Skånelas herrar har ryckt upp sig. För tre omgångar sedan hade man två raka förluster. Detta har bytts ut mot tre raka segrar, där man under lördagen besegrade Amo HK med 26-21.
– Nu är vi med i toppen samtidigt som vi drar ifrån Amo i tabellen, säger målvakten Jesper Forsberg till bloggen ”BaraHandboll”.

Gruset i maskinerit har släppt för Skånela:s herrar. Inför hemmammatchen mot Amo HK hade man två raka segrar – 29-23 mot Tyresö och 30-31 mot Anderstorp.

–Lika stor respekt som vi har för Amo är tron på vår egen kapacitet. Vi vet att vi kan slå alla lag i allsvenskan i våra bästa stunder så självklart går vi för seger även idag. Vi ska fortsätta med det fina och fartfyllda anfallsspelet som vi haft de senaste två matcherna. Vi behöver däremot steppa upp försvarsspelet jämfört med senast mot Anderstorp annars kommer det att bli riktigt tufft, sade tränaren Jimmy Karlsson inför matchen till klubbens hemsida.

Det blev lite som Karlsson ville. Man hade fart och tog snabbt ledningen, 5-2 efter drygt 8 minuter. En ledning som man dock inte kunde hålla i halvleken ut, utan gästerna gick till halvtidsvila med en knapp ledning – 10-11.

Kopplade greppet

Andra halvlek skulle bli tuff och tät. Det var inte förrän när det återstod tio minuter av matchen som Skånela kopplade greppet och drog i från till 25-20 och stängde matchen. Slutresultatet skrevs till 26-21 och det var tre raka seger för Märstalaget, som klättra upp på en fjärde plats i tabellen.

–Otroligt skön seger. Jag tycker vi är slarviga framåt, gör alldeles för mycket tekniska fel i första halvlek. Jag lyckas dock få tag i några bollar vilket gör att jag kommer in rätt i matchen. Min egen insats är jag jättenöjd med, säger målvakten Jesper Forsberg till bloggen ”BaraHandboll” och tillägger:
–Tillsammans med matchen mot Helsingborg är nog detta min bästa match i Skånela. Men den här segern var på nåt sett skönare och nu är vi med i toppen, samtidigt som vi drar ifrån Amo i tabellen.

publicerad 2018-12-01

FOTO: Bosse Andersson/BaraHandboll

MATCHFAKTA
Skånela – Amo HK 26-21 (10-11)
Skånelas mål: Robert Ladan 8, Iris Ganebegovic 4, Fredrik Olsson 4, Yosef Rahali 3, Erik Östling 3, Oscar Frank 2, Simon Lindberg 2

Kommentarer

Kommentera