VM-målvakten lämnar SDE

VM-målvakten lämnar SDE

SDHL Hon har varit med och byggt SDE:s grund till fortsatt spel i högsta serien. Nu lämnar den tjeckiska VM-målvakten Sverige. Bland annat för att spela med män i hemlandet.

Klara Peslarova kom till Sverige och SDE som 18-åring och har nu hunnit spela två säsonger med den tidigare SDHL-nykomlingen. Nu lämnar den flerfaldige, tjeckiske, VM-målvakten klubben.

– Det stämmer att jag lämnar SDE, säger hon till Hockeysverige.se.

Lämnar för att spela med killar

Hon lämnar alltså Sverige för att spela med män hemma i Tjeckien. Bland annat tillsammans med sin bror Jakub Peslar i de lägre divisionerna. Detta efter två starka säsonger och en positiv utveckling.

– Troligtvis kommer jag nästa säsong spela med killar i Poruba, som är min moderklubb. Där kan jag få chansen att spela tillsammans med min bror i division 3 eller 4. Dessutom lämnar jag för att kunna gå på universitetet, säger Peslarova.

Har lärt sig mycket i SDE

Det är med norrortsklubben SDE som den nu 20-årige, Peslarova kvalat sig kvar i SDHL. Nu är hon alltså klar för nya utmaningar men i en annan klubb. Hon har bland annat fyra VM på meritlistan trots sina ynka 20 år.

– Jag hade en väldigt bra tid i SDE och lärde känna många nya vänner. Vi blev tippade inför säsongen som en outsider i ligan och slog bland annat Linköping. Jag har lärt mig väldigt mycket under mina säsonger i ligan. Allt går snabbare i SDHL, men egentligen är allt bättre där. Jag skulle definitivt vilja komma tillbaka till Sverige och spela så snart som möjligt, avslutar Klara Peslarova.

Kommentarer

Kommentera