WEBB-TV: Åkersberga avslutade året med tre raka förluster

WEBB-TV: Åkersberga avslutade året med tre raka förluster

ÅKERSBERGA SPORTHALL Åkersberga IBF avslutade innebandyåret 2017 med att förlora tre raka matcher.
       Trots förlusterna är tränaren, Alexander Delis, inte orolig inför den andra halvan av säsongen under 2018.
       – Absolut inte! Jag tror fullt ut på tjejerna, säger han. 

Allsvenskan östra: Åkersberga IBF – Bele Barkarby 0-3 (0-1, 0-1, 0-1) 

Åkersberga IBF inledde årets säsongen på ett oerhört övertygande sätt med att ta full pott i fem av dem sex första omgångarna.
       Men på slutet här har det gått tyngre för norrortsgänget och när man nu går på julledighet gör Ackers det med tre raka förluster i bagaget.
       Storförlusten mot Falun (2-11) för ett par veckor sedan följdes upp med en ny förlust i lördags mot Älsvjö AIK IBF (3-5) – trots bra spel.
       – Vi skapade bra lägen, vi hade bra tryck, vi bestämde vart de skulle ta avsluten, men de får en oerhörd snabb 3-0-utdelning, på horribla långskott. Vi hämtade upp det, men återigen ett billigt misstag i försvarsspelet och så sitter den i bortre, säger tränaren, Alexander Delis.
       Och i hemmamatchen mot Bele Barkarby i går kväll blev det ännu en förlust – trots ännu en bra spelmässig insats från norrortslaget. Stockholmskollegan vann med 3-0 efter en stark försvars- och målvaktsinsats. 

Huvudtränaren: “Ska sätta oss ned” 
       – Vi kommer ta med oss det här över julen. Vi behöver verkligen sätta oss ned och grotta ned i varför det inte lossnar. Vi får otroligt dålig utdelning på de chanser vi har, säger Delis.
       – Men de gör de bra, både Älsvjö och Bele. De spelar smart, tar sina lägen och sätter dem. Det behöver vi lära oss utav.
       Är du orolig inför andra halvan under 2018?
       – Absolut inte! Jag tror fullt ut på tjejerna, ledarstaben och på det spelsättet som vi börjar anamma, säger Alexander Delis.
       Nästa match är inte förrän den 13 januari. Då reser Åkersberga upp till Ångermanland för att först möta Örnsköldsvik på lördagen. För att sedan bege sig upp till Luleå dagen efter för att möta Notviken på bortaplan. Den 20 januari, om exakt en månad, är det hemmamatch igen. Då mot RIG Umeå. 


Backen, Sofie Scanlan, efter 0-3-förlusten mot Bele Barkarby. 

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson

Kommentarer

Kommentera