WEBB-TV: Andersson bäst – när Skånela föll

WEBB-TV: Andersson bäst – när Skånela föll

VIKINGAHALLEN Skånela hade chansen att gå på julledigt som trea i damallsvenskan. Nu blev det inte så. Märstalaget förlorade nämligen söndagens hemmamatch mot Bjurslätt/Torslanda med 30-33. “Vill inte förringa deras insats, men vi faller på eget bevåg”, säger Skånelas tränare, Fredrik Söderberg, efter matchen. 


Skånela IF spelade sin sista match under 2017 på söndagen. För motståndet stod fjärde placerade Bjurslätt/Torslanda för. 
     Seger och Märstagänget skulle gå till jul- och nyårsledigheten som tabelltrea. Och när hemmalagets Fanny Kuller gjorde 17-12 i slutet av den första halvleken såg det ut som att Skånela skulle gå mot en komfortabel seger. 
     Men så blev det inte.
I stället kom gästerna ut och vände på matchen i den andra halvleken efter en hel del slarv från hemmalagets sida, och som mest ledde Bjurslätt/Torslanda med fyra bollar. 

      Skånela jobbade visserligen på så gott man kunde för att krympa gästernas ledning – men norrortsgänget orkade inte hela vägen och förlorade till slut med 30-33. 
     Efter matchen var det en mycket besviken Skånela-tränare, Fredrik Söderberg. 
     – Vill inte förringa deras insats, men vi faller på eget bevåg. Det är våra misstag och känslan är att vi inte kommer upp bakåt, säger han och fortsätter: 
     – Vi vet vad det är som skall hända och ändå lyckades vi inte få stopp på deras skytte, framför allt i den andra halvleken.
     – Vi är alldeles för klena, det är för ärligt bakåt och vi kliver av med två gula kort. Det talar för att det är för snällt bakåt. Till skillnad mot dem (Bjurslätt/Torslanda) som har en 5-6 utvisningar och smäller på bakåt, och det är det som de skördar frukt på. 
     – Sedan gör vi 30 mål framåt, vilket är bra, men vi är fortfarande för tveksamma när vi går framåt. Då vänder vi ryggen till i stället för sätta dit näbben och offra oss, säger Söderberg. 

Andersson bäst i hemmalaget 
Målbäst i hemmalaget blev, som vanligt den här säsongen, Moa Andersson, som noterades för hela tolv fullträffar. Där flera av målen kom från straffpunkten. 
     – Har fått tagit mer ansvar den här säsongen, och jag har blivit straffläggare, och det är ansvar i sig, och det är något jag tycker är kul, och om jag vet att jag får ta ansvar så vet jag att jag utvecklas, säger hon. 
     I och med förlusten går Skånela till julledigheten som tabellfemma. Nästa match är inte förrän den sjunde januari. Då väntar återigen Bjurslätt/Torslanda, men den här gången på bortaplan.

###

Även Skånelas herrar spelade sin sista match innan juluppehållet under söndagen, mot IFK Ystad.
     Och precis som i förra helgen blev det förlust mot skåningarna – om än inte med lika stor marginal den här gången.
Matchen slutade 17-20 till Ystad, som är med och krigar i toppen av herrallsvenskan.


Fredrik Söderberg, Skånelas tränare efter förlusten mot Bjurslätt/Torslanda.


12-målsskytten, Moa Andersson, efter matchen. 


Oscar Hedwall efter förlusten mot Ystad.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson

Kommentarer

Kommentera