Webb-TV: Andersson fullbordade Vallentunas vändning

Webb-TV: Andersson fullbordade Vallentunas vändning

VALLENTUNA ISHALL Vid 1-3-underläge i den andra perioden tog Vallentuna Hockey time out. Efter det gjorde VBK fyra raka mål och vann till slut med 5-3 över Wings HC Arlanda.
– Det var ingen jättebra match, men det viktigaste är poängen, säger Marcus Andersson. 

Fortsättningsserien: Vallentuna – Wings 5-3 (1-2, 2-1, 2-0) 

Vallentuna Hockey har verkligen fått en flygande start på fortsättningsserien.
       I toppen mot botten-mötet med tabelljumbon, Wings HC Arlanda, på onsdagskvällen, inkasserade VBK sin fjärde raka seger.

Men det började annars allt annat än bra för Vallentunas del och efter 04.55 i den första perioden gav Viktor Helander Märsta-laget ledningen.
       Uppförsbacken blev sedan än brantare när Anton Rubstov ökade på Wings ledning till 2-0 i power play drygt sex minuter senare, och när Christian Blomqvist satte 3-1 efter drygt halva matchen tog Vallentuna time out.
       Och man kan väl lugnt säga att time outen gav önskad effekt. För efter den kom Vallentuna ut lite som ett nytt lag och innan mittrundan var över hade hemmalaget kvitterat.
       Först reducerade Razmuz Waxin-Engback till 2-3 i numerärt överläge efter 16.43 och bara en minut och 52 sekunder senare kvitterade Niclas Ivarsson.
       Frågan är vad som sades under den time outen?
       Marcus Andersson förklarar:
       – Det är inga hemligheter. Vi är här varje dag och tränar och kör. Vi vet vad vi ska göra, men ändå blir de att vi tummar lite på grejerna.
       – Vi var inte med från start. Vet inte om det är underskattning eller vad det var, men de leder med 3-1 och gör det bra, säger Vallentunas assisterande lagkapten, som sedan fullbordade vändningen med sitt 4-3-mål redan efter 13 sekunder i början av den tredje perioden. 

       Med en minut och 18 sekunder kvar av matchen ökade Andreas Paulsson på till 5-3, som blev slutresultatet.
       – Vi har visat i vår att vi är starka, där vi har tagit flera uddamålssegrar och i kväll (läs: onsdag) lyckades vi vända igen. Det var ingen jättebra match, men det viktigaste är poängen, säger Andersson.
       Och efter fyra omgångar toppar Vallentuna Hockey nu fortsättningsserien på 15 poäng. Dock har norrortsgänget spelat två (!) matcher fler än tvåan Nyköping, som parkerar på elva poäng. 

För Wings HC Arlandas del var det andra raka förlusten och just nu är Märsta-laget jumbo.
       – Det viktigaste för vår del, och framförallt för ett sådan här ungt lag är att man duschar av sig det här. Hade vi gjort sex mål hade vi vunnit och tyckt vår match var bra. Vi gör mycket saker bra, men det är bara att vi inte gör mål och då är det fullt fokus på Nyköping på fredag, säger Viktor Helander. 


Marcus Andersson, Vallentuna Hockey


Viktor Helander, Wings HC Arlanda. 

Mikael Einarsson
info@norrortssporten.se
Foto: Timo Peter Grönlund

Kommentarer

Kommentera