Webb-TV: HIK körde över Norrtelje på hemmaplan

Webb-TV: HIK körde över Norrtelje på hemmaplan

SOLLENTUNAVALLEN Helenelunds IK tog sin åttonde seger för säsongen, när Sollentunalaget hemmaslog SIF Norrtelje med hela 7-0 (3-0) på söndagen. 

Tabelltvåan, Helenelund, började annars matchen lite trevande och Sollentunalaget hade svårt att få till något ordnat anfallsspel. Där det oftast gick för långsamt vid uppspelsfasen. 

När lagkaptenen, Linus Hansson, klubbades ned av Daniel Falk efter 11.28 fick Norrtelje-spelaren sätta sig på botbänken i tio minuter. 

Därifrån fick han sedan se just Linus Hansson skicka i väg en långboll till comebackande, Martin Ohlsson, som åkte sig fri, plockade ned bollen och rullade enkelt in 1-0 till HIK. 

Mer skulle komma från hemmalaget. 

I anfallet efter var det kapten-Hansson själv som rullade in 2-0. Fint framspelad av Gustav Jörnåker, som tog sig runt på vänsterkanten. 

Innan den första halvleken var över hade hemmalaget gjort ytterligare ett mål. Signerat Daniel Mökander, som helt på egen hand satte 3-0 till Helenelund. 

I den andra halvleken var det sedan inget utav lagen som bjöd på någon strålande bandy inför de 72 åskådare som tagit sig till Sollentunavallen denna söndag. 

Norrtelje skapade visserligen en hel del hörnor, men utan att få till det. 

I stället kunde HIK utöka sin ledning på just hörna efter 78 minuters spel genom Tim Zenoud Johansson. 

Martin Ohlsson satte sedan 5-0 och 6-0 innan Gustav Jörnåker rundade av målkalaset med att göra 7-0 med ett par minuter kvar av matchen. 

Segern var Helenelunds åttonde för säsongen och efter 13 omgångar parkerar Sollentunalaget på en andra plats i division 1 östra. På samma poäng som både GT/76 och Köping, men med bättre målskillnad. 

Nu väntar två raka bortamatcher mot Eskilstuna och Köping. Nästa hemmamatch är den 28 januari. Då kommer serieledande AIK på besök till Sollentunavallen. 

´
Linus Hansson, lagkapten Helenelunds IK. 

Mikael Einarsson
info@norrortssporten.se
Foto: Mikael Einarsson

Kommentarer

Kommentera