Webb-TV: Ineffektivt Sollentuna nollat på hemmaplan

Webb-TV: Ineffektivt Sollentuna nollat på hemmaplan

SVEAB ARENA Sollentuna HC förlorade onsdagens måstematch mot Hammarby på hemmais med 0-3. Med tre omgångar kvar har SHC nu fyra poäng upp till play off-platsen. Tufft läge. Men lagkaptenen, Kim Brändström, har inte gett upp.
– Tar vi full pott i de sista matcherna kan det mycket väl gå hem, säger Brändström. 

Sollentuna Hockey stod väl egentligen för en rätt bra insats i det viktiga toppmötet med Hammarby i onsdagskväll. Även fast SHC fick klara sig utan sin målskytt, Zane Jones, som missade matchen på grund av den axelskada som kanadensaren dragits med under året och som olyckligtvis för hans del, slagits upp nytt. 

Norrortsgänget visade prov på ett bra försvarsspel i den första perioden, sköt många skott på mål, men hade som vanligt, den här säsongen, väldigt svårt att få hål på motståndarnas målvakt. Och sådant brukar allt som oftast straffa sig bakåt – så även den här gången. 

Efter en mållös första period tog Hammarby ledningen med dryga minuten kvar av den andra perioden. I inledningen av den tredje perioden fick hemmalaget ett ypperligt läge att kvittera. Lucas Lagerstedt fick stå h e l t ensam framför Hammarby-målvakten, Sebastian Andersson, men missade. I anfallet efter stack i stället gästerna upp och gjorde 2-0, och efter det orkade hemmalaget inte resa sig. 

Närmast att spräcka Hammarbys målnolla var Hampus Falk, men backens skott tog i stolpen och studsade ut. När Sollentuna HC tog ut målvakten för att satsa på sex utespelare, kunde gästernas Axel Åström lägga in pucken i tom kasse, till slutresultatet 0-3. 

Lagkaptenen, Kim Brändström, efter matchen: 

– Tycker ändå att vi kommer upp helt okej. Sedan är vi en bit ifrån den standarden som gjorde att vi vann fem raka, där vi var mer konsekventa i spelet, vi var mer distinkta i avsluten.

– Vi skapar en hel del i dag (Läs: igår), men tycker inte att vi är på det lilla sista som krävs för att vinna matchen. 

Oväntad hjälp

Nu fick Sollentuna oväntad hjälp av Hanviken, som besegrade Vallentuna på bortais med 3-1.

Gör det att den här förlusten i kväll blir extra sur?

– Både och. Det är ändå bra att de förlorar, och att de inte rycker, men det är en väldigt tajt serie – både upp och ned – så det gäller att ta varje match, försöka ta tre poäng och sedan se hur långt det räcker. 

Kan ni greja play off-platsen? 

– Absolut! Tar vi full pott här i de sista matcherna, och att vi har lite flyt med de andra resultaten, så kan det mycket möjligt gå hem, säger Kim Brändström. 

Mikael Einarsson
info@norrortssporten.se
Foto: Mikael Einarsson

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera