Webb-TV: Sollentuna HC tog fjärde raka – en poäng från första platsen

Webb-TV: Sollentuna HC tog fjärde raka – en poäng från första platsen

SVEAB ARENA Sollentuna Hockey tog sin fjärde raka seger i fortsättningsserien när Sollentunalaget besegrade Wings i onsdags kväll. Och nyckeln till den senaste tidens framgång stavas enkelhet. “Vi har fattat att det är sarg ut när det behövs”, säger Johan Fredriksson. 

Efter att ha inlett fortsättningsserien med två raka förluster har Sollentuna Hockey nu på allvar tagit upp jakten med Vallentuna Hockey och Nyköping om första platsen. 

I onsdags kväll inkasserade SHC sin fjärde raka 3-trepoängare. Efter att Sollentunalaget besegrat Wings HC Arlanda på hemmais med 2-1 i en småtrevlig, och stundtals fysisk, tillställning. 

– Vi spelar enkelt, gör det vi ska. Sedan slarvar vi i den andra perioden. Vi leder med 2-0 och det är lite som att vi vunnit matchen, så vi slappnar av, ger dem lite för mycket lägen, säger Sollentunas hårt jobbande forward, Johan Fredriksson. 

Vad är då hemligheten? Från att vara det laget som släppte in över hundra mål i grundserien, till att enbart släppa in ett mål i snitt på de fyra senaste matcherna. 

Johan Fredriksson ger sin förklaring: 

– Vi har fattat att det är sarg ut när det gäller när de får press på oss. Vi har släppt in fyra mål på fyra matcher, så någonting har vi gjort. 

Efter sex spelade omgångar ligger SHC på en tredje plats i tabellen och nu skuggar man Vallentuna och Nyköping i toppen. Nyköping, som dock har en match mindre spelad. 

Går ni för seriesegern nu? 

 – Nja… Först och främst ska vi se till att spela ordentligt i varje match. Men vi har Nyköping i nästa match. Vi ska se till att spela bra och vinna den, och sedan har vi Vallentuna efter. Vi tar en match i taget, säger Johan Fredriksson. 


Intervju med Johan Fredriksson efter matchen. 

Wings-tränaren: Vår sämsta match under säsongen 

Inte riktigt lika glatt var det i Wings-lägret. Snarare tvärtom. Tränaren, Björn Lidström, var riktigt besviken efter matchen. 

– Vi bjuder inte upp till dans ordentligt. Hockey handlar om kamp. Man måste komma hit och vilja göra jobbet i varje jäkla närkamp. 

– Man måste vara där, men det är vi inte idag (läs: igår) och då vinner man ingen hockeymatch. Punkt slut. 

– Det här är den matchen som jag nog är mest besviken på under hela säsongen, säger han. 


Wings-tränaren, Björn Lidström. 

FAKTA
Sollentuna HC – Wings HC Arlanda 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Första perioden:
Andra perioden: 1-0 (04.37) Lucas Lagerstedt. 2-0 (SH) (06.50) Hampus Hällgren (Philip Wong). 2-1 (10.14) Pavel Brendl (Niklas Larsson, Christian Blomqvist).
Tredje perioden:
Skotten: 28-26 (10-10, 5-12, 13-4)
Utvisningar: 5×2, SHC – 4×2, Wings
Domare: Marcus Karlsson
Publik: 123, Sveab arena (Sollentuna)

Mikael Einarsson
info@norrortssporten.se
Foto: Mikael Einarsson

Kommentarer

Kommentera