Webb-TV: SVK bröt förlustsvit – blickar uppåt

Webb-TV: SVK bröt förlustsvit – blickar uppåt

ARENA SATELLITEN Förlust i första set med 27-29. Efter det vaknade Sollentuna VK, som vände och vann med 3-1 i set över nästjumbon Vingåker. Därmed bröt Sollentunalaget en fyra matcher lång förlustsvit.
– Vi har haft lite problem med spelare som varit borta, säger Sergej Engström. 

I tisdagens hemmamatch mot tabelltian Vingåker fick Sollentuna VK fortsatt klara sig utan lagkaptenen Staffan Blomgren (skadad), Kosma Smiechowski, även om han var ombytt, samt tränaren Lauri Hakala, som är hemma i Finland på grund av familjeskäl (ska ha barn). 


Sollentuna VK:s Sergej Engström efter 3-1-segern över Vingåker. 

Trots det visade SVK bredd och besegrade nästjumbon med 3-1 i set. 

– Jätteskönt att vinna efter fyra raka förluster, säger Sergej Engström. 

Men det var gästerna som tog hem det första set med 27-29. 

– Vi kan ha underskattat dem lite. De (Vingåker) kommer ut starkt och tar det setet. 

– Sedan tycker jag vi skärper till oss, pressar servarna mer, gör mindre misstag och så tar vi tre raka set. Vi ska vinna den här matchen också. 

Tolfte segern

Ni hade fyra raka förluster, om man räknar med grand prix, inför den här matchen. Vad är det som inte riktigt har klickat på slutet? 

– Vill inte skylla på skador, men vi har haft lite problem med spelare som varit borta. Kosma (Smiechowski) har varit borta ganska länge nu, Staffan (Blomgren, lagkaptenen) borta enda sedan grand prix, i princip, så det har så klart påverkat. 

– Vi har tvingats spela med rotationer vi inte varit vana med, men det kan man inte använda som ursäkt. Vi har varit lite ofokuserade, menar Engström. 

Segern var den tolfte för säsongen och efter 19 spelade omgångar ligger Sollentuna alltjämnt kvar på sin fjärde plats. Fyra poäng upp till trean Falkenberg, och fem poäng ned till femman Örkelljunga. 

– Vi siktar så klart så högt som möjligt och vi försöker vinna varje match. Sedan hade vi inför säsongen som mål att nå en topp 4-placering och det ska vi nå, vi har de laget för det och det finns inga ursäkter för att inte göra det, säger SVK:s Sergej Engström. 

Mikael Einarsson
info@norrortssporten.se
Foto: Mikael Einarsson

 

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera