Wings segersvit sprack – föll med uddamålet

Wings segersvit sprack – föll med uddamålet

HOCKEYETTAN Efter två raka segrar tog det i kväll stopp för Wings del. I bortamatchen mot Nacka blev det förlust med 3-4 – trots en stark upphämtning. 

Wings HC Arlandas form är stigande. Efter två raka segrar har man börjat knappat in på lagen framför i hockeyettan-tabellen. 

Läs mer: Wings har hittat formen – tog andra raka 

I kväll väntade dock en tuff bortamatch mot Nacka HK för Märstalaget – och det började allt annat än bra. 

Redan efter 4.32 in den första perioden hade hemmalaget skaffat sig en 2-0-ledning. Pontus Palmborg ökade sedan på till 3-0 på straff innan Martin Hallin reducerade till 1-3 innan perioden var över. 

Och när Alexander Lööv reducerade till 2-3 i början av mittperioden hade Wings poängkänning. 

Men ett par minuter efter reduceringen drog Wings på sig en utvisning. Och det efterföljande power play-spelet tog Nacka och Oskar Ahlholm till vara på när forwarden satte 4-2. 

Ett mål som sedermera blev segermålet, även om Pontus Andersson reducerade till 3-4 med sex sekunder kvar av den tredje perioden. 

###

Laget som inför kvällens omgång låg precis före Wings i tabellen var Vallentuna – som mötte Nyköping Gripen på bortaplan. 

Efter tre perioder var ställningen 2-2, och när matchen såg ut att gå till straffar avgjorde Nyköping Gripen med 15 sekunder kvar av övertidsspelet i spel fem mot fyra. 

Läs mer: Toppmöte för Väsby – slutade med 2-4-förlust 

Kvällens resultat:
Väsby Hockey – Hudiksvalls HC 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
Nacka HK – Wings HC Arlanda 4-3 (3-1, 1-0, 0-1)
Nyköping – Vallentuna BK Ishockey 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0) OT

Norrortssporten
Foto: Mikael Einarsson (arkivbild)

Kommentarer

Kommentera