Bosse: “Jag har sett den negativa förvandling”

Bosse: “Jag har sett den negativa förvandling”

Man skulle kunna kalla det för tränarkarusellen i Märsta. Idag nåddes jag av beskedet att styrelsen i Wings Arlanda HC tagit beslutet att åter sparka tränarna. Skillnaden från bytet i höstas är att nu ryker även den assisterande tränaren.

Wings har inlett kvalserien till Hockeyettan på ett allt annat en bra sätt. Bara två segrar på fyra matcher vilket gjort att laget helt oväntat halkat lite efter i tabellen. Och i sportens underbara värld så är det ju bara resultaten som räknas och när dem går emot sså är det oftast tränaren som får stå till svars. I detta fall är det huvudtränaren Tim Johansson Bräck samt assisterande tränaren Thomas Bucht som får stå till svars.

Att styrelsen nu reagerar och för andra gången den här säsongen byter ut tränaren låg lite gran i luften. Dels har Wings i mina ögon gått ner sig betänkligt i prestation i kvalserien jämfört med under grundserien. Jag har själv varit på plats vid tre av de hittills spelade fyra omgångar och sett den negativa förvandling som skett.

Och jag kan utan att överdriva säga att Wings bara gjort en riktigt bra period. Det var den tredje och sista perioden uppe i Tierp. I övrigt har det sett handlingsförlamat och krampaktigt ut. Vad detta beror på kan man bara spekulera i men man ska vara medveten om att när Wings valde att plocka in sex nya spelare över en natt inför kvalserien knappast är optimalt.

Visst kan det låta bra, se bra ut på pappret att man förstärker med ytterligare sex namnkunniga och på Hockeyettan nivå bra spelare. Men det finns saker som även kan ställa till det sådana här gånger. Man ska ha klart för sig att när det ramlar in sex nya spelare så får sex spelare som varit med och kämpat för klubben hela säsongen snällt kliva åt sidan. Knappast optimalt i mina ögon.

Bara en sån sak kan skapa oro i leden. Enligt styrelsen har man tagit detta beslut på grund av dåliga resultat samt svagt förtroende från spelarna. Men vad har då skapat detta svaga förtroende? Har det bubblat under en längre tid eller är det först nu sedan resultaten och insatserna på isen blivit svagare? Hur mycket har de sex nya spelarna påverkat att förtroendet hos tränarna minskat? Eller hur stort ansvar har samtliga spelare i detta? För det är ju trots allt spelarna som ska leverera på isen. Som sagt man kan bara spekulera i detta.

Huruvida detta kommer att få en positiv reaktion eller ej återstår att se. Första svaret lär vi få redan i kväll då Wings med nya tränarduon Robert Döme  och Bengt Lundin ska leda laget mot Bålsta HC. Nedsläpp 19.00 i Pinbackshallen.

Bosse Andersson. 

bosse@norrortssporten.se 

 

 

Kommentarer

Kommentera