Ytterligare medaljer till Stensils

Ytterligare medaljer till Stensils

KANOT Det blev att éntra prispallen igen för Linnéa Stensils. I kanotEM-U23 lyckades hon väl och åkte hem med två nya medaljer.
– Jag har visat att jag återigen håller en bra nivå, säger Stensils till norrortssporten dagarna efter tävlingarna.

FOTO: kanot.com

Framgångarna fortsätter för vaxholmskanotisten Linnéa Stensils. Hon har nyligen deltagit i sitt sista EM-U23.
– Jag är väldigt nöjd med tävlingarna i helgen. Jag åkte till Serbien för att jag ville köra mitt sista mästerskap i u23 klassen och för att få bra träningslopp. Men eftersom att jag har viktigare tävlingar senare i sommar så var det ingen toppformning inför mästerskapet och jag tränade på hårt hela vägen fram till tävlingarna började, säger Linnéa Stensils som är glad över sina medaljer.
– Att jag lyckades ta medalj i båda loppen känns därför superkul och jag är stolt över att jag har tagit ett stort kliv framåt i år och kan prestera på topp även utan formtoppning.

LÄS MER: Ett av Sveriges OS-guldhopp i Tokyo 2020

Värmen, 35 grader, under finalpassen var det som kunde oroat de tävlande. Men Linnéa gjorde sin egna uppladdning och på sin favoritsträcka, 200 meter, var hon några ynka hundradelar från guldet.
– Jag spenderade så lite tid på tävlingsplatsen som möjligt. När jag väl körde mina lopp så kändes det som att jag fick ut det jag hade där och då. Det var små marginaler – bara 7 hundradelar upp till guldet på 200m, säger Stensils som också kände ett visst favorittryck från publiken.
– Det är annorlunda att tävla när man märker att folk ser en som “favorit”, jag visste att det skulle vara så när jag kom dit men jag har försökt att inte fokusera på det utan fokuserat på uppgiften. Jag vet att de bästa i u23klassen håller en hög nivå så jag är bara väldigt glad att jag lyckades vinna ett silver och ett guld!

Vad tar du med dig från detta EM till nästa EM (senior) och vad behöver du förbättra?
–Jag tar med mig erfarenheter efter varje lopp jag kör och det är också därför jag valde att åka hit. Nu har jag visat att jag återigen håller en bra nivå. Inför Senior EM så hoppas jag kunna känna mig i lite bättre form och snäppa upp på träningen, i alla fall dagarna innan. Men samtidigt så tror jag att jag saknar lite träning just nu. Det har varit en tuff tävlingsstart på året och träningen blir ibland lite lidande av det. Så först ska jag få till några riktigt bra träningspass och försöka komma tillbaka i snabbheten lite till innan jag åker till Bulgarien.

 

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
FOTO: Privat/instagram

Kommentarer

Kommentera