Zlatan Ibrahimovic och Fotbolls VM 2018

Det har varit mycket spekulationer som talat för att Zlatan Ibrahimovic ska återvända till fotbolls Sverige och spela tillsammans med våra blågula hjältar under fotbolls VM. Många har hoppats på att dessa spekulationer ska vara sanna, inte minst efter att Sverige slog ut Italien och tog sig en plats i Fotbolls VM som detta år går av stapeln i Ryssland. Att dessa spekulationer har uppstått och att många fotbollsfan har hoppats på att vår forna hjälte ska återvända till fotbolls Sverige är något som även Zlatan själv har hjälpt till att krydda på.

FOTO: Wikimedia.org

Zlatan har tidigare twittrat om att hans chanser att presenteras i Ryssland denna sommar är skyhöga. Vid ett annat tillfälle släppte han en video på Twitter som visar ett inkommande samtal från ”Janne”, vilket många har kopplat ihop med Janne Andersson som är tränare för vårt svenska landslag. Han har även nämnt i pratshowen ”Jimmy Kimmel Live” att han ska med på fotbolls VM.
Trots dessa ”hintar” så gick Ibrahimovic under torsdagen den 26e April ut med att han inte kommer att delta i Fotbolls VM. Vad dessa små hintar om fotbolls VM kan betyda är därför fortfarande oklara. En teori är att Ibrahimovic har planer på att åka till Ryssland under VM för att stötta Sverige genom att vara på plats. En annan är att faktiskt hade tänkt att delta i fotbolls VM men att han på grund av de omständigheter som råder inte längre kan delta.

Zlatan själv säger att detta helt och hållet är hans egna beslut och att han helt enkelt valde själv att tacka nej till en plats i landslaget. Andra påstår att det har att göra med hans senaste samarbete med det svenska bettingbolaget Bethard. Efter att spelbolaget gick ut med att deras nya ambassadör och delägare i spelbolaget är självaste Ibrahimovic så har Zlatan minst sagt hamnat i blåsväder. Fifas etniska regelverk beskriver nämligen tydligt att det är förbjudet för spelare, domare eller match och spelagenter att äga andelar i bolag, koncerner, organisationer och så vidare som arrangerar, marknadsför eller tillhandahåller transaktioner eller event som har med vadslagning, gambling och liknande att göra. Zlatans chanser att få spela Fotbolls VM förminskades alltså nämnvärt efter att han inledde sitt samarbete med Bethard.

Foto: fotbollsvm2018.se

Det råder minst sagt delade tankar om hur fotbollsfans landet över ser på detta samarbete. Många är besvikna då det högst sannolikt betyder att vi inte kommer att kunna se den forna stjärnan spela fotboll igen. Andra ser detta samarbete som något positivt då de anser att själva bettingen är en del av sporten som dessutom bidrar till att fler blir intresserade av att kolla på matcherna och stötta lagen. Många som bettar hos spelbolaget som Zlatan valt att samarbeta med ser även detta positivt då det ger bolaget en chans att konkurrera mer bland de större svenska aktörerna på marknaden så som Bet365 och Ninja Casino. Om det sedan fungerar att köpa till sig popularitet återstår sedan att se.

Nu är det i alla fall slut på spekulationer, Zlatan kommer inte att spela tillsammans med Sverige under fotbolls VM 2018 i Ryssland. Vi ser hur som helst fram emot en sommar med fotboll och hoppas att vårt svenska landslag ska lyckas ta sig till finalen. Vi har trots allt ett riktigt bra fotbollslag som har visat sig vara mer än värda att åka till fotbolls VM, med eller utan Zlatan. Så nu håller vi tummarna hela vägen genom fotbolls VM samtidigt som vi sjunger med i Sveriges VM låt 2018 som inga mindre än Gyllene Tider har fått äran att ta fram detta år.

 

/Ola Andersson

 

Kommentarer

Kommentera