HOCKEY Med två förluster och två segrar inledningsvis för...

Kaffe, kaka – sjätte raka för Brödernas/Väsby

HOCKEY Det finns inget annat än att lyfta på...

SDE hade en tung hemmahelg – noll inspelade poäng

HOCKEY Det blev verkligen ingen jubelhelg för SDE. I...

HOCKEY – 2018 avslutades med två raka segrar för Väsby Hockey. Men nyårsfirandet satt fortfarande i benen och man åkte på sin första förlust, i sudden, i allettan mot Hudiksvalls HC – 2-3.

Väsby Hockey hade vittring på första platsen i allettans norra serie. Efter två raka segrar låg man på en andra plats, samma poäng som Piteå, men med färre gjorda mål.

Men för att klättra överst i tabellen var man tvungen att besegra Hudiksvall HC. Hälsingelaget som vann överlägset grundserien i hockeyettan:s östra serie. Väsby hade revansch att fodra, då man förlorat båda mötena mot Hudiksvall – 5-6 och 1-3.

Första perioden inleddes riktigt offensivt av Väsby men avsluten var av sämre kaliber. Allt längre in i perioden kom gästerna i gång och ett något tröttare hemmalag fick börja att försvara sig. Hudiksvall radade upp flera chanser men Robin Wallin i Väsbymålet höll tätt och perioden slutade mållöst.

Andra började som första slutade. Hudiksvall tryckte på och Wallin storspelade mellan stolparna. Men hockey är inte alltid rättvist, för mitt i Hudikpressen lyckades Väsby få fast pucken i offensiv zon. Martin Liljeqvist fick på ett dragskott från blålinjen, och Felix Dahlgren fanns framför Kassen och styrde pucken retfullt under Magnus Åkerlund, Hudiksvalls målvakt, och konstaterade att man gjort 1-0. Pressen från hälsingelaget fortsatte och rättvist kunde man också göra kvitteringen innan mittperioden var över.

Strindlund räddade en poäng

Väsby fick en mardrömsstart i tredje. Efter bara minuten gjorde gästerna 1-2. Länge och väl stod sig resultatet och de 462 personer som tagit sig till Vilundaparkens Ishall trodde att Väsby skulle gå miste om poäng i sin tredje match i allettan. Men Fredrik Stridlund ville något helt annat. Ett dragskott från blå letade sig in i mål, då var det dryga minuten kvar av ordinarie tid.

Matchen gick till sudden, där Hudiksvalls fick utdelning efter 2.28 och åkte hem med bonuspoängen.