HOCKEY SDE:s damer tycks fått pusselbitarna på plats redan...

Täby FK fortsätter vinnarspåret – vann ångestmatchen

FOTBOLL Jumbolaget Täby FK och nästjumbon Friska Viljor stod...

Sollentuna skrällde – vann mot topplag

FOTBOLL Sollentuna lade in högsta växeln i mötet mot...

HOCKEY – Viggan Hockey har fortsatte en del spelare borta. Detta märktes under 2019 års första match i alltvåan. Det blev seger, 3-2, mot Värmdö – men laget fick kämpa hårt.

Det såg bra ut till en början för Viggan Hockey på hemmaplan. Man vann skotten med 23-6 i första perioden mot Värmdö. Av dessa 23 skott gick två in.
– Vi gör vad vi ska och jag är nöjd med första perioden. Men det finns alltid smådetaljer att justera, konstaterade Viggantränaren Tim Johansson-Bräck.

Vad som hände i omklädningsrummet hos Viggan kan man fundera på. Det spelövertag man hade i första – var som bortblåst. Värmdö tog för sig allt mer och lyckades få in en reducering till 2-1 i början av andra. Viggan skärpte sig något och tryckte in 3-1-ledningen dryga minuten senare.

Men det var fortsatt mycket slarvigt och osäkert i uppspelsfasen hos Viggan. Gästerna lyckades stänga av de tänkbara speluppläggningarna. Därför var det inte helt överraskande när Värmdö åter reducerade 3-2. Hemmalaget lyckades hålla i det och gick in i omklädningsrummet med ett mål tillgodo.

Tredje blev en enda transportsträcka. Där Viggan försökte, men passningarna gick inte fram. Likadant var det för Värmdö. Kort och gott en tillknäppt period som också slutade mållös. Viggan plockade därmed tre värdefulla poäng och hakar på topptrion.

Nästa match, på fredag, blir mot Nacka HK, som är tabelltvåan – och har två poäng mer än Viggan.