HOCKEY SDE:s damer tycks fått pusselbitarna på plats redan...

Täby FK fortsätter vinnarspåret – vann ångestmatchen

FOTBOLL Jumbolaget Täby FK och nästjumbon Friska Viljor stod...

Sollentuna skrällde – vann mot topplag

FOTBOLL Sollentuna lade in högsta växeln i mötet mot...

ISHOCKEY 0-4 mot HV71 igår. Men mot Göteborg revanscherade SDE Hockey sig, när norrortslaget vann med hela 6-0 – trots att man satt i utvisningsbåset en tredje del av matchen.

Lördagens bortamatch mot HV71 blev ingen rolig historia för SDE – som förlorade med klara 4-0 i Kinnarps Arena.

Desto roligare hade norrortslaget då under söndagen, när man gästade Göteborg HC i Angereds Ishall.

Den första perioden skulle dock präglas av mängder med utvisningar, där båda lagen samlade ihop 20 utvisningsminuter tillsammans. 14 av dem stod gästerna från Stockholm för.

Det var annars när SDE själva fick spela i numerärt överläge som man skulle ta ledningen i matchen. Kanadensiskan, Alexandra Anderson, fick god tid på sig att prickskjuta in ledningspucken, bara ett par meter från mål.

Hemmalaget fick sedan ett ypperligt tillfälle att kvittera, efter att man blivit tilldelat ett straffslag i slutet av perioden. Fram skrinnade Rachael Smith – men SDE-målvakten, Lindsey Post, räddade.

Även i den andra perioden skulle bortalaget fortsätta dra på sig utvisningar – tre till antalet. Men Göteborgskorna tog inte tillvara på något av tillfällena.

I stället stack norrortslaget fram och satte dit 2-0 genom Savine Wielenga. Leanne Ganney ökade sedan på till 3-0 innan Julie Zwarthoed satte 4-0 innan andra perioden var över.

SDE Hockey vann till slut matchen med hela 6-0 efter mål av Savine Wielenga, hennes andra för dagen, och Kelly Murray, som gjorde sitt första för säsongen, i den tredje perioden.

Noterbart var annars att Lindsey Post, som vaktade kassen i stället för Sofia Reideborn, räddade samtliga 41 skott, och att SDE satt i utvisningsbåset i hela 22 minuter.

Segern innebär att avståndet ned till Göteborg under sträcket nu är elva poäng.

Nästa helg väntar Brynäs IF och Leksands IF på bortaplan.