HOCKEY Med två förluster och två segrar inledningsvis för...

SDE hade en tung hemmahelg – noll inspelade poäng

HOCKEY Det blev verkligen ingen jubelhelg för SDE. I...

ETTANFOTBOLL Frej Täby kan andas ut något. Detta efter att laget vänt mardrömsstarten mot bottenlaget Team TG. Nu kan ett ettan-kontrakt vara så gott som säkrat.

De tre poängen som stod på spel, när IK Frej Täby och Team TG FF möttes på Vikingavallen under söndagen, var i allra högsta grad viktiga.

För Frej Täbys skulle de innebära att man tog ett kliv närmre ett säkrat kontrakt för ettanserien även nästa säsong. Men kanske poängen var än viktigare för Umeålaget, då man skulle minska avståndet till platsen som betyder ett kval för att stanna kvar i Ettans norra serie.

Team TG fick en drömstart. Efter elva minuter nätade lagets målkung, Victor Kamf. Ett resultat som skulle vara fram till slutet av första halvleken. Då Mayckel Lahdo lyckades hitta en lucka vid ena stolpen och kvitteringen, 1-1, var ett faktum.

Kort efter skulle Ajdarevic lura motståndarbacklinjen, genom en liten snurr, och få till ett avslut med vänsterfoten där bollen leta sig in i nät.

Umeålaget fick på nytt en drömstart efter pausvilan. I första anfallet kunde man göra kvitteringen.
Med kvarten kvar av ordinarie tid fick Frej Täby en straff tilldömt sig, då den enligt domare tog på handen. Albin Mörfeldt gjorde inget misstag utan satte bollen hårt i ena hörnet.

Inhopparen Tekin Olgun fastställde slutresultatet 4-2 när klockan hade passerat 88 spelminuter.

Tre matcher återstår och Frej Täby klättrar till en åttonde plats, nio poäng ner till negativa kvalplatsen.