HOCKEY SDE:s damer tycks fått pusselbitarna på plats redan...

Täby FK fortsätter vinnarspåret – vann ångestmatchen

FOTBOLL Sollentuna lade in högsta växeln i mötet mot...

INNEBANDY Tre veckors lockdown för Täby FC:s. Allt för att coronaviruset har härjat. Under helgen var man tillbaka – reste till västkusten – där Warberg IC väntade.

Inte sedan 24 oktober har Täby FC:s damer spelat match. Anledningen – flera fall av covid-19.

Men i helgen, under söndagen, var de tillbaka. En lång resa väntade – till västkusten – där halländska Warberg IC stod för motståndet.

Till en början skulle det knappt märkas att Täby FC:s inte spelat match. Moa Tschöp satte Täby i förarsätet genom 1-0 efter drygt åtta minuter. Rutinerade Sandra Hawerman i Warberg kvitterade med 1:35 kvar. Men Julia Croneld ville annat och gav på nytt Täby ledningen, 2-1, som blev periodresultatet.

I mittperioden gjorde Täbyiterna ett ryck och gick upp till en 4-1-ledningen när det återstod knappt fem minuter av perioden. Hemmalaget lyckades reducera till 4-2, som skulle visa sig bli lite av ett vägvisande mål.

Orken tog slut – tappade 3-målsledningen

För i tredje märktes det att Täby inte var matchvanan, även om Matilda Sjödin gjorde 5-2 efter bara 32 sekunder.

Bokstavligt var det Warbergs period. På sju minuter hade täbytjejerna tappat sin tremålsledning. Dessutom hade de gett Warberg ett försprång i målprotokollet efter att ha släppt in 7-5 när matchklockan stod på 11:54.

Täbys målsnipern Sjödin visade dock att laget ville annorlunda, när hon gjorde 7-6.

Men det ville sig inte – orken hade tagit slut – och Täby FC klev av som förlorare, 9-6 där period tre slutade 7-2 till hemmalaget, i sin återkomst efter tre veckors frånvaro av matcher.