FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

INNEBANDY Det blev en sämre avslutning av 2020 för Täby FC:s damer. Den hade man lagt bakom sig. Laget såg till att släppa på handbromsen när serien startade upp efter jul-nyårshelgen, när Rönnby kom på besök.
Vår första period banar vägen i denna matchen, säger målsnipern Matilda Sjödin.

Efter ett längre uppehåll, sedan 12 december, var Täby FC:s damer äntligen i gång med matchandet, Under trettondagen kom Rönnby på besök till K-Rauta Arena.

Det blev full fart från första nedsläpp. Rönnby fick in första målet, därefter var det Täby och framförallt Matilda Sjödin som satte laget i förarsätet målmässigt. Efter 20 spelade minuter hade man vänt 0-1 till 5-1, där Sjödin stått för 2 mål.
I andra kom gästerna tillbaka något. Reducerade både till 5-2 och 5-3 innan Agnes Wiklund kunde öka på Täbys ledning till 6-3 innan pausvilan.

Täby fick inleda tredje, tre sekunder, med ett boxplay efter att Wiklund fick en utvisning för otillåten trängning i slutet av mittperioden. Det var även Täby som fick inleda måljublet i tredje efter att Elin Lundström gjorde 7-3 efter dryga sex minuters spel. Spelet hårdnade till och det blev mer tillknäppt och svårt att hitta ytor för båda lagen. Rönnby fick chansen att komma in i matchen, när Ranja Varli åkte ut för ”spel utan klubb”, vilket de gjorde.

Tremålsledningen, 7-4, höll sig dock hela vägen till att ”hesa fredrik” tjöt i K-Rauta Arena.

– Vi gör en stark första period som banar vägen för hela matchen, säger Matilda Sjödin efter matchen som gjorde 2-1 och 3-1.
– Det är två bra pass och bara att ”hänga dit” dem.