FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

Hård kamp om seriesegern i div 3

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

INNEBANDY Efter en motig inledning av säsongen har Täby FC växlat upp. Inför bortamatchen mot nykomlingarna IBF Falun var laget obesegrade under 2021. Och trenden skulle hålla i sig.

Det såg länge ut som att Täby FC skulle gå mot sin sämsta säsong på länge. I de sju första omgångarna hade laget bara tagit två segrar. Förluster mot båda nykomlingarna Lund och Falun gjorde att laget var förankrat i botten av tabellen.

Nu är det historia.

2021 har varat i 23 dagar och Täbytjejerna har, trots att man flertalet gånger hamnat i svåra situationer, lyckats hitta vägar till segrar. Inför bortamötet mot nykomlingarna IBF Falun, som laget förlorade emot med 4-8 på hemmaplan, hade man en stor portion självkänslan efter fem raka segrar.

Denna självkänslan fanns med under hela matchen. Laget hade i stort sett avgjorde matchen när drygt halva andra perioden hade spelats. Då gjorde Julia Croneld 6-2 efter passning av Moa Tschöp.

Täbyforwarden Moa Delshammar, som nu gjort 11 matcher för Täby FC, var poängbäst i matchen efter att hon passat fram till Anna Peterséns 1-3 och 1-4 i första perioden och Vilma DE Gyssers 9-2 mål i tredje. Sedan såg hon även till att skriva in sig i målprotokollet genom att göra 7-2 och 11-3.

Matchens slutresultat blev tillslut 12-4 och Täbytjejerna som därmed tar sin sjätte raka seger och börjar närmar sig en topp fyra placeringen.

Värt att notera är att fem Täbys spelare – Alexandra Durling, Moa Tschöp, Lisa Carlsson, Matilda Sjödin och Agnes Wiklund – är uttagna till kommande landslagsläger 4-7 februari i Gävle.