FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

Hård kamp om seriesegern i div 3

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

SDHL Fem raka hemmamatcher för SDE i oktober. I tre av dem har man plockat poäng – dessutom har det varit mot topplagen och guldfavoriter.

Att plocka samtliga poäng mot Brynäs, som är guldfavoriter, hör inte till vanligheten för SDE. Det har man lyckats med under oktober månad. I helgen spelades ytterligare två hemmamatcher, fjärde och femte i rad, och man såg till att plocka ytterligare poäng mot topplagen.

Under lördagen var det Modo som kom på besök i Enebybergshallen. Och 6:49 in i tredje hamnade SDE i 1-3 underläge. Det skulle bli ett wakeup-call. För på drygt tre minuter hade man både gjort 2-3 och 3-3, genom Kelly Murray och Alexandra Anderson. Matchen gick till förlängning där en utvisning, som kom i slutet av tredje perioden, blev avgörande. 26 sekunder hann gå när Modo gjorde 4-3.

Om lördagsmatchen var spännande så blev söndagens match mot Luleå än mer dramatisk. Efter tre spelade perioder stod det 2-2, där Michelle Löwenhielm satte kvitteringen med 1:23 kvar. Det blev mållös förlängning och matchen gick till straffdramatik.

Lagen satte sina inledande straffar. Men därefter missade man fram till femte straffomgången. Sabina Eriksson, SDE-keepern, räddade och Julie Zwarthoed gjorde inga misstag utan fixade 2 poäng till SDE, som därmed återfinns på en åttonde plats med nio inspelade poäng på lika många matcher.