11 C
Stockholm
fredag, september 20, 2024
HemINNEBANDYTäby FC har svårt att plocka poäng på Gotland

Täby FC har svårt att plocka poäng på Gotland

Publicerad:

Liknande artiklar

Försäsongen har inletts för Viggan/Waxholm

HOCKEY A-lagen i Viggbyholms Hockey och IK Waxholm har...

Försäsongen lite upp och ner för Vallentuna Hockey

HOCKEY Vallentuna Hockey har haft en något svajig försäsong....

Målrikt när Bollstanäs mötte Jitex

FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

Hård kamp om seriesegern i div 3

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

INNEBANDY Det verkar finnas ett gotlandspöke hos Täby FC. Under annandag jul fick man resa tillbaka till fastlandet utan poäng.
– Vill vi skapa förutsättningar för att kriga om slutspel, vill det sig att vi börjar jobba stenhårt i varje situation, skriver Maimon Abdallah i ett sms.

Det är inte varit lätt för Täby FC att plocka poäng från Endre IF på Gotland. Under annandag jul fick man återigen se sig besegrade.

Efter två mindre lyckade perioder, då Endre dragit iväg till en 6-1 ledning, vaknade Täby till rent målmässigt. Dock försent. 
– I det stora hela var matchens första och andra period spelmässigt jämn, men Endre med kliniska avslut va steget större idag i sina avslut, skriver tränaren Maimon Abdallah i ett sms.

Lisa Carlsson blev Täbys sista målskytt när hon gjorde 8-4 – men Endre gjorde ytterligare ett mål och fastställde matchresultatet till 9-4.
– Tycker att ansvaret på det mesta som händer på planen från första minuten till slutsignalen ljuder är en ledarfråga hur vi agerar i olika scenarion och där måste vi vara bättre förberedda, skriver Abdallah 

Noterbart i matchen var att Täbys första femman gjorde tre av fyra mål.
– Självklart är det jobbigt med bara en formation som gör poäng i dagsläget. Men samtidigt har vi haft ganska stora problem med att få bollen in i motståndarlagets mål, lägena finns där men vi måste börja göra mål också. När det gäller omkastningar i laget är det bara små justeringar som måste till för att få varje formation mer balanserad i allt vi gör, säger Maimon 

Täby återfinns ovanför nedflyttningsstrecket, 12:e platys, med åtta poäng tillgodo. Nu väntar Lund, under torsdagen (innan nyår). Och efter nyår och trettonhelgen väntar Warberg och Rönnby.
–Vi måste blicka framåt och närmast har vi tre otroligt viktiga matcher… vill vi skapa förutsättningar för att kriga om slutspel vill det sig att vi börjar jobba stenhårt i varje situation, avslutar Maimon Abdallah.

FOTO: Keith Rönnberg/ImageBlue

FOTO: statistik.innebandy.se
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter