FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

Hård kamp om seriesegern i div 3

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

HOCKEY Förra säsongen blev norrortsderbyna mellan Wings och Vallentuna tajta och tuffa. I år har Vallentuna haft marginalen på sin sida – fram tills i söndags. Då Wings dominans i period två skulle fälla avgörandet.

Wings hade all anledning till revansch i norrortsderbyt mot Vallentuna Hockey. Senast de möttes klev nämligen Märstalaget av mållösa (4-0). Detta var i grundserien när Wings hade stora problem med att få till sitt spel och det blev tillslut en sjunde plats med sex segrar på 18 matcher och totalt 20 poäng.

Nu, när hockeyettans norra vårserie påbörjats, har Märstas stolhet i hockey gått tillbaka till grunderna, vilket visat sig vara ett vinnande koncept – poängen och segrarna har på nytt börjat trilla in. Fram till söndagens match, norrortsderbyt mot Vallentuna, var laget obesegrade – tre segrar under ordinarie tid och två vinster under förlängning, vilket gjort att man toppade tabellen med 13 inspelade poäng.

3 mål på fyra minuter – fällde avgörandet

Vallentuna hade resultatmässigt övertaget när lagen klev ut i Pinbackshallen i helgen – 5-4 och 4-0.
Första perioden blev jämn och tuff – där målen lyste med sin frånvaro – 0-0. När mittperioden startade, var det helt plötsligt något som hänt med hemmalaget.

Förmodligen en rejäl tankeställare i omklädningsrummet. Dominansen var total – 20-4 i skott – och även målen hade tillkommit, tre stycken inom loppet av fyra minuter. För att krydda på det hade även Wingskeepern fått hålla sin målnolla intakt.

Vallentuna Hockey revanscherade sig en del under tredje perioden – vann perioden med 2-1. Men ett formstarkt Wingsgäng höll ihop och kunde plocka hem sin fjärde seger under ordinarie tid – fortsatt obesegrade – där slutresultat blev 4-2.