16.1 C
Stockholm
söndag, september 8, 2024
HemISHOCKEYSDE har hittat tillbaka – plockade viktiga poäng

SDE har hittat tillbaka – plockade viktiga poäng

Publicerad:

Liknande artiklar

Försäsongen för SDE – tre matcher, tre segrar

HOCKEY SDE:s damer tycks fått pusselbitarna på plats redan...

Brödernas/Väsby första försäsongsvecka – ”En hel del positiv”

HOCKEY Första matchveckan innan serien startar är gjord för...

Bennarp poängräddare för Stocksund

FOTBOLL IFK Stocksund fick besök av serieledarna Umeå FC....

Täby FK fortsätter vinnarspåret – vann ångestmatchen

FOTBOLL Jumbolaget Täby FK och nästjumbon Friska Viljor stod...

Sollentuna skrällde – vann mot topplag

FOTBOLL Sollentuna lade in högsta växeln i mötet mot...

SDHL 2022 inleddes som 2021 slutade – förluster. I helgen vändes denna förlusttrend. Laget lyckades plocka poäng och var sånär att besegra regerande svenska mästarinnorna Luleå.

SDE har haft en tung höst bakom sig. Inte nog med den tunga hösten har laget även haft stora smittspridning av covid i truppen – vilket gjort att matcher fött skjutas upp. När så de inledande två matcher, båda mot HV 71, av 2022 blev av slutade de som hösten 2021 – med förluster.

Trender är till för att brytas.

Ett ordspråk som SDE tydligen tagit till sig. De två matcherna efter HV 71 – där Modo och Luleå stått för motståndet – har norrortslaget funnit vägar till att plocka poäng.

Fyra poäng på två matcher

I matchen mot Modo – som avgjordes under lördagen – var det främst SDE:s första femma med lagkapten Michelle Löwenhielm i spetsen, 1+1, som skulle se till att ge SDE tre viktiga poäng och deras sjätte segern under ordinarie tid.

FOTO: Skärmdump swehockey.se

Dagen efter, söndagseftermiddag, mindre än 24 timmar efter Modo-matchen var det Luleå som väntade. Denna säsongen har SDE sett till att ge regerande svenska mästarinnorna riktigt bra motstånd – där tidigare matcher fått avgöras under förlängning eller straffar. Även denna, fjärde i ordningen, skulle få ett dramatiskt avgörande. Lagen kunde bara konstatera att efter 60 spelade minuter stod det 2-2 på matchtavlan.

En ny förlängning väntade. Även den blev mållös och för andra gången denna säsongen skulle bonuspoängen utdelas efter straffläggning. Där blev det Luleå som drog den vinnande lotten. SDE har, trots strafförlusten, funnit en väg för att plocka poäng och lagt förlusttrenden bakom sig.

FOTO: skärmdump swehockey.se

Tre raka matcher mot bottenkonkurrenterna

Tre matcher återstår innan serien tar ett ”OS-uppehåll” – där Göteborgarna, SDE:s bottenkonkurrenter, är motståndare i samtliga tillställningar. Dessa matcher får anses som 6-poängs-matcher allihop.

Det börjar med match i Angereds Arena för att sedan spela två matcher i Enebybergs ishall – samtliga kan ses i sin helhet på Cmore.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter