HOCKEY Viggan/Waxholms segersvit på tre raka vinster bröts i...

KLART: Viggbyholmtränaren tar över Djurgården resten av säsongen

FOTBOLL Efter fyra derbyförluster fick Djurgårdens tränarduo gå. I...

Täby FC förnedrade på hemmaplan

INNEBANDY Vinnarkänslan befann sig i Täby FC inför hemmamatchen...

HOCKEY Det var en efterlängtad match för Viggan. Detta trots att det var jumbolagen som möttes i hockeytvåans fortsättningsserie.

Det var länge sedan Viggbyholms IK Hockey spelade match. Man får gå tillbaka till den 10 december 2021 för att få ett resultat. Då blev det storförlust – 6-1 – mot Haninge Anchors.

Därefter har det varit hårda restriktioner och matcher som flyttas. Detta har gjort att Viggan bara spelat fyra matcher i fortsättningsserie fram till onsdagskvällen och äntligen skulle laget få visa att man ville avancera i tabellen.

Även om det var en ångestmatch, där jumbolaget Järna SK var på besök, ville man visa sin hemmapublik, trots restriktionerna, att man blir att räkna med fram tills serien är slut.

Rent målmässigt fick Viggans utdelning vänta. På matchtavlan, efter första perioden, stod det 1-1. Men skottstatistiken var förkrossande – 18-6. I mittperioden släppt det i aning och med två mål framåt hade man en 3-1 ledningen med sig till tredje.

Period tre hann bara spelas i 3:13 innan måljublet för Viggan kom. Patrik Ekenståhl som gjorde 3-1 innan periodvilan satte även 4-1. Med mindre än halva perioden kvar slog William Svensson ner spiken för gott för gästerna då han gjorde 5-1. Matchen slutade 5-2 till Viggan som därmed tar sin första seger i fortsättningsserien.

Nu väntar ett tufft spelschema för Viggan – 5 matcher på elva dagar. Där man redan på fredag åker till Tierp för match.