11 C
Stockholm
torsdag, oktober 24, 2024
HemISHOCKEYSuddendrama – Väsby vände 1-3-underläget

Suddendrama – Väsby vände 1-3-underläget

Publicerad:

Liknande artiklar

Viggan/Waxholm föll på utvisningarna

HOCKEY Viggan/Waxholms segersvit på tre raka vinster bröts i...

KLART: Viggbyholmtränaren tar över Djurgården resten av säsongen

FOTBOLL Efter fyra derbyförluster fick Djurgårdens tränarduo gå. I...

Täby FC förnedrade på hemmaplan

INNEBANDY Vinnarkänslan befann sig i Täby FC inför hemmamatchen...

Stenbacka poängräddare för Sollentuna HC

HOCKEY Efter två perioder hade Sollentuna HC hamnat i...

Wings hittade vinnarvägen direkt

HOCKEY Efter en trevande inledning för Wings har spelsystemet...

HOCKEY Det såg ut som att formsvackan skulle hålla i sig för Väsby. Men rutinerade Henrik Rommel låg bakom Väsbys vändning mot Dalen, där Spångberg drog på sig matchhjältedräkten.

Senast HC Dalen var på besök i Renew Arena blev det en komfortabel Väsbyseger med 5-2. I går, onsdagkväll, stod lagen öga mot öga igen.

Nu var det ett revanschsuget smålandsgäng som gjorde entré. Och de inledde med en rivstart som Väsby inte var med på. 1-0, där bröderna Thörnberg låg bakom det, efter 2:44 i ett powerplay.

Väsbybacken Jacob Spångberg ville inte vara sämre. När klockan passerat 14 minuter small det till från backens klubba i spel fem mot fyra och 1-1 var ett faktum. En målsnål mittperiod där gästerna på nytt tog ledningen, 1-2, i numerärt överläge som blev periodens enda mål. Återigen var Thörnbergarna inblandade.

Dalen gjorde som inledningen av matchen, en rivstart, och utökade sin ledning till 1-3, efter knappt tre minuters spel i tredje. Även här var en av Thörnbergbröderna inblandade. Denna gången Jesper som gjorde sitt andra mål i matchen.

Väsby hade långt ifrån gett upp. Henrik Rommel, poängkungen i Väsby, vann tekingen i offensiva zonen till Carl Wassenius som gjorde reduceringen 2-3 i powerplay, efter 11:04. När klockan stod på 17:42 tog hemmalaget en timeout och kort efter plockades målvakten Jesper Eliasson ut i jakten på en kvittering.

Och den skulle komma.

Rutinerade Rommel fick pucken av Spångberg. Tog ett par skär in i banan, drog i väg pucken och via trafiken framför mål gick den hela vägen in i mål. Upphämtningen, 3-3, kunde bara konstateras av de 277 personer som tagit sig till arenan.

Spångberg matchhjälte

Spångberg, som inledde Väsbys målskytte, skulle få dra på sig matchhjältedräkten.

I förlängningstiden kom Väsby i en två mot etta. Christian Holmblad hade Wassenius som passningsalternativ. Men smygande kom Spångberg, fick pucken perfekt serverat och fann luckan, efter en skottfint, mellan benskydden och bonuspoängen till Väsby.

FOTO: Mikael Einarsson/Väsby Hockey

FOTO: skärmdump swehockey.se
Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter