HemISHOCKEYLöwenhielm bakom segern mot forna lagkamrater

Löwenhielm bakom segern mot forna lagkamrater

KLART: Viggbyholmtränaren tar över Djurgården resten av säsongen

HOCKEY Efter två perioder hade Sollentuna HC hamnat i...

Wings hittade vinnarvägen direkt

HOCKEY Efter en trevande inledning för Wings har spelsystemet...

Stocksund nära ett ettankontrakt

FOTBOLL IFK Stocksund kunde säkra ett ettankontrakt i borta...

SDE har mött Jönköpingsklubben HV 71 tre gånger tidigare i år. Då har det blivit förluster, 4-2, 5-2 och 3-0.

I går stod lagen öga mot öga en fjärde gång i SDE:s hemmaarena Enebybergs Ishall. Denna gången var det extremt viktiga poäng för SDE, då en slutspelsplats finns inom räckhåll.

Och det var gästerna som målmässigt tog kommandot och klev av isen efter första perioden med 2-1. I mittperioden skulle förre HV-spelaren Michelle Löwenhielm var högst delaktig, assist till båda målen, i att SDE vände matchen och tog ledningen med mindre än fyra minuter kvar av perioden.

HV lyckades dock få till en kvittering innan pausvilan. Sju minuter in i tredje, i ett powerplay, skulle Löwenhielm även skriva in sig i målprotokollet när hon satte 4-3. Trots att gästerna gick för en kvittering lyckades SDE knyta ihop säcken och vinna med uddamålet.

De tre poängen man fick gör att laget nu klättrade två placeringar, upp till en sjunde plats. Två poäng före Leksand och en före AIK.