HOCKEY Med två förluster och två segrar inledningsvis för...

HOCKEY Det finns inget annat än att lyfta på...

SDE hade en tung hemmahelg – noll inspelade poäng

HOCKEY Det blev verkligen ingen jubelhelg för SDE. I...

HOCKEY Wings tog sig som ett mirakel vidare i playoffspelet. Men medvinden lyckades inte vara kvar när Boden stod för motståndet – nu tar Wings semester med flaggan i topp och påbörja förarbetet till säsong 2022/23.

Det var med styrkebesked Wings tog sig vidare från playoffmatcherna mot Teg. Underläge med 1-0 i matcher – vände Märstagänget med två raka bortasegrar.

Det blev Boden som skulle stå för motståndet. I första matchen, i hemmaarena Pinbackshallen, lyckades man ge norrbottningarna en rejäl kamp. Wings hade ledningen med 2-1 med knappt sju minuter kvar av ordinarie tid i första mötet. Men kvitteringen kom och matchen avgjordes efter 1:20 i första förlängningsperioden, till Boden.

Det kan varit Wings absolut tuffaste uppgift som stod framför dem under fredagen. Boden lade i högsta växeln och hade en 3-1-ledning efter de första 20 minuterna. Men Christian Blomqvist och hela Wings ville annat. Efter bara 2:50 satte Blomqvist 3-2 i powerplay och gav lite hopp att göra spänning av matchen. Boden utökade till 4-2 innan pausvilan och när 13:39 var spelat av tredje släcktes hoppet för Wings att få en avgörande match under lördagen då Boden 6-2. Fem minuter tidigare hade hemmalaget även gjort 5-2.

Christian Blomqvist och Gustav Kapborg putsade till siffrorna till 6-3 och 6-4 innan Boden fastställde slutresultatet 7-4.