HemISHOCKEYVäsbys säkra 3–0- ledning förvandlades till suddendrama

Väsbys säkra 3–0- ledning förvandlades till suddendrama

HOCKEY Med två förluster och två segrar inledningsvis för...

Kaffe, kaka – sjätte raka för Brödernas/Väsby

HOCKEY Det finns inget annat än att lyfta på...

SDE hade en tung hemmahelg – noll inspelade poäng

HOCKEY Det blev verkligen ingen jubelhelg för SDE. I...

HOCKEY Väsby hade avgörande matchen mot Lindlöven i handen – 3–0-ledning efter halv matchen. Den förvandlades och fick ett onödigt suddendrama.

”Att leda med 3-0 i en hockeymatch kan var det svårast att leda med”. Det är i alla fall vad erfarna tränare har sagt.

Och det var precis det som Väsby gjorde under lördagseftermiddagen när den tredje och avgörande playoffmatchen mot Lindesbergs hockeystolthet, Lindlöven, spelades.

Lagkapten Henrik Rommel gjorde två av dess tre mål. Först 1–0 i slutet av första perioden och sedan 3–0 efter 13:40 av mittperioden. Några minuter tidigare hade Felix Dahlgren prickat in 2-0.

3–0-målet skulle bli väckarklockan för gästerna. För inom loppet av minuten, strax innan pausvilan, hade Lindlöven gjort både 3-1 och 3-2.

Feuk suddenhjälte

Länge och väl stod sig 3–2. Men med drygt fem minuter, 5:05 för att vara exakt, kvar av ordinarie matchtid kom så gästerna från Lindesberg kvitteringsmål, som med 3-3 tog matchen till ett suddendrama.

Dramatiken skulle pågå i 4:18, då Lucas Feuk, i powerplay, skickade Väsby vidare i jakten att ta klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan genom att göra 4-3.