HemINNEBANDYÅkersberga har SSL-platsen runt hörnet

FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

Hård kamp om seriesegern i div 3

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

INNEBANDY Det är nära för Åkersbergas damer. Hanna Nordstrand gav med sina fem poäng, två mål och tre assist, ett perfekt utgångsläge mot Telge.

Åkersberga slog ut IBK Dalen med 2-0 i matcher i första kvalserien. I andra kvalet har laget ställts mot tidigare seriekonkurrenter Telge SIBK.

Då vann lagen varsin match, i sina hemmaarenor.

Nu gäller inga poäng utan att vinna två matcher i rad och därmed ta klivet upp i innebandys absoluta finrum – SSL.

Under lördagseftermiddagen var det så dags i Södertälje. Och det skulle vara Åkersberga som tog kommandot och efter 16:01 hade laget ledningen med 2–0. Telge reducerade innan pausvilan.

Tre mål i första perioden följdes av en mittperiod med samma målresultat. Åkersberga gjorde först 3–1 och Telge reducerade till 3–2. Knappt fem minuter innan andra pausvilan utökade Ackers till 4–2.

I tredje perioden kom även 5–2, genom Isabel Balzano. Hanna Nordstrand, som var matchens poängdrottning, gjorde 6-3. Även lagkaptenen Mikaela Jönsson skrev in sig i målprotokollet genom att göra slutresultatet 7–3.

Nu är laget en match i från SSL-platsen. Nästa match spelas den 6 april med nedsläpp klockan 19:00.