HOCKEY Med två förluster och två segrar inledningsvis för...

SDE hade en tung hemmahelg – noll inspelade poäng

HOCKEY Det blev verkligen ingen jubelhelg för SDE. I...

FOTBOLL Lokalfotbollen är i gång. Vallentuna rivstartade medan övriga norrortslag klev av med många frågetecken att räta ut.

Ett kännetecken att våren är på gång är när den lokala fotbollen drar igång. Och det gjorde den i helgen. Fyra norrortslag har spelat sina premiärmatcher med blandade resultat.

Vallentuna BK fick en felfri start och kunde i stort sett promenera hem en klar 4–0 seger mot Kista SC. Alexander Rosenberg gjorde både 1–0 och 2–0 innan pausvilan. Jacob Hellqvist utökade till 3–0 efter timme spelad. Avslutningsvis gjorde Erik Möllerberg 4–0 i 89:e matchminuten.

För Enebybergs IF blev premiären en mardröm. Efter en halvtimme spel hade Rinkeby United gjort fyra mål och ledde i pausen med 4–0. Andra halvleken blev inte bättre utan Enebyberg fick sig en rejäl tankeställare efter att ha fått kliva av med en 7–0-förlust.

Nykomlingarna Åkersberga FC fick en hygglig start och plockade med sig en poäng, 2–2, hemma mot Edessa Syrianska KIF. Målskyttarna blev Eric Öhnell och Frederic Kayembe Ilolo.

Erikslunds KF fick en mardrömstart mot Bele Barkarby. Ett mål insläppt redan efter tre minuter. Mardrömmen fortsatte när man i 29:e minuten gjorde ett självmål. Uppförsbacken blev för brant när motståndarna gjorde 3–0 i början av andra halvleken. Mål i premiären lyckades man trots allt göra genom Avar Jawhar Ahmed Ahmed. Men det slutade med att Bele Barkarby gjorde 4–1.

IK Frej Täbys match, borta, mot Husby FF fick avbrytas efter första halveken, på grund av snöfall. Ställningen var då 1–1. Det är dock oklart när matchen kommer spelas.

FC Djursholm gör sin premiär under måndagskvällen när Som United Fotbollsförening besöker Djursholms IP.

Brottby och Rosersberg, som huserar i Upplands division 4, mötte varann i premiären. Där var det Brottby som drog längsta strået och klev av med en 3–2.