FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

Hård kamp om seriesegern i div 3

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

FOTBOLL Det är trevligt att vara Täby FK:are just nu. Laget toppar tabellen och en hemvändare i ruggig målform.

Att Täby FK var på håret att åka ur ettanfotbollen förra året efter en usel säsong, är inget man blir påmind om i dagsläget.

Laget har fått en kanonstart på säsongen 2022. När man gjorde entré på Vikingavallen under lördagen hade man tagit sex av nio möjliga poäng. Motståndarna denna lördagseftermiddag var nykomlingarna BK Forward.

Och det skulle bli en underhållande inledning av tillställningen. Täbys ena forward Markus Uppling fick en kanonstart. 1–0 efter fem minuters spel och 2–0 i matchminut 23. Gästerna lyckades resa sig, fick in en reducering till 2–1 som var halvtidsresultatet.

Täbys stora målsniper denna säsongen – Daniel Sterner – klev in med kvarten kvar då han ersatte tvåmålsskytten Uppling.

Sterner ville inte vara sämre. Tolv minuter senare skrev han in sig i målprotokollet och utökade Täbys ledning till 3–1. Ett mål som också blev det sista i matchen.

Segern gör att Täbygänget tar täten i tabellen och Daniel Sterner fortsätter vara med i toppen i den totala målligan med fyra mål på lika många matcher.