16.1 C
Stockholm
söndag, september 8, 2024
HemISHOCKEYVallentuna Hockey har påbörjat hockeyresa 2022/23

Vallentuna Hockey har påbörjat hockeyresa 2022/23

Publicerad:

Liknande artiklar

Försäsongen för SDE – tre matcher, tre segrar

HOCKEY SDE:s damer tycks fått pusselbitarna på plats redan...

Brödernas/Väsby första försäsongsvecka – ”En hel del positiv”

HOCKEY Första matchveckan innan serien startar är gjord för...

Bennarp poängräddare för Stocksund

FOTBOLL IFK Stocksund fick besök av serieledarna Umeå FC....

Täby FK fortsätter vinnarspåret – vann ångestmatchen

FOTBOLL Jumbolaget Täby FK och nästjumbon Friska Viljor stod...

Sollentuna skrällde – vann mot topplag

FOTBOLL Sollentuna lade in högsta växeln i mötet mot...

HOCKEY I en dryg vecka har hockeysverige varit på is. Vallentuna är ett av lagen och redan har de spelat en match med positiva resultat.
– Tycker vi stundtals hittade bra lösningar både i anfallszon och i spelet ut ur egen zon, säger nya tränare Tim Johansson-Bräck.

Vallentuna Hockey lyckades inte ta sig till allettan efter grundserien förra säsongen. I stället blev det fortsättningsserien och där tog det stopp, en fjärde plats, efter sämre målskillnad än norrortskonkurrenterna Wings.

Nu har man lagt detta bakom sig och Vallentuna Hockey ser framåt och har inlett sin försäsong för en drygt vecka sedan.
– Jag skulle vilja påstå att det är lite tidigt att sätta en stämpel eller större prägel ännu. Vi har endast varit på is i en vecka och har fortfarande en del spelare på väg in. Men tanken och planen är att vi ska vara ett hårt jobbande lag som samtidigt ska vara trygga med pucken, säger nya tränare Tim Johansson-Bräck som tillsammans med hockeylegenden Anderas Paulsson kommer coacha Vallentuna kommande säsong.

Antar att du är glad för seger (4-3 mot AIK J20), men att det är spelet du fokuserar på just nu. Vad tycker du var bra och vilka bitar behöver ni träna mer på?
– Klart det alltid är roligare att vinna, även om resultatet i denna match kanske var något sekundärt. Jag tycker vi stundtals hittar bra lösningar både i anfallszon och i spelet ut ur egen zon. Gällande biten om att träna mer på, så innefattar det nästan allt. Vi har inte hunnit gå igenom särskilt mycket av grunderna ännu, utan främst fokuserat på att komma in i det. Hitta känslan, få in tajming och jobba upp hockeyflåset.

Sonderar marknaden

Det har försvunnit en del spets i Vallentuna sedan förra säsongen. Vad känner du om truppbygget och vad behöver ni förstärka med till seriepremiären?
– Truppbygget är en väldigt pågående process ännu, så där kommer det att ske saker framöver. Vi sonderar marknaden och har dialoger med flera spelare just nu. Vi har en bra grund i dagsläget, men det kommer att tillkomma fler, så jag känner mig trygg i att vi ställer ett bra lag på banan när serien väl startar.

Antar att några utsatta mål inte är skrivna ännu men vad kan vi ha för förväntningar på Vallentuna under grundserien?
– Precis som du säger, har vi inte satt alla mål tillsammans ännu. Däremot så tycker jag alltid man ska förvänta sig ett hårt jobbande lag. Förhoppningsvis kan vi bjuda på en rolig hockey utöver det. Missade allettan förra säsongen, en besvikelse med den trupp man hade.

Har Vallentuna vad som krävs att ta sig till allettan denna säsongen?
– Det kommer givetvis att vara målet, och ännu är det väl lite tidigt att säga om truppen räcker till. Men som tidigare nämnt, finns det utrymme att addera några till. Jag tror och hoppas att det kommer vara en rimlig målsättning. Det är mitt och Pålles jobb att förbereda alla för det åtminstone.

Vad ser du mest fram emot när säsongen startar?
– Tävlingsmomentet! Det blir en annan puls när det är på riktigt. Ska bli väldigt kul!

Seriepremiären för Vallentuna Hockey är 1 oktober då man på bortaplan möter Nyköpings SK, där tidigare Vallentunamålvakten Filip Algeman finns i ledarstaben.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter