10.3 C
Stockholm
fredag, oktober 18, 2024
HemHANDBOLLSkånelas damer ska undvika negativt kval - ”Hade gärna sett något mer...

Skånelas damer ska undvika negativt kval – ”Hade gärna sett något mer nyförvärv”

Publicerad:

Liknande artiklar

Centern tillbaka i Brödernas/Väsby

SILLY SEASON En något tunn forwardsuppsättning har gjort att...

Sollentuna HC mäktade inte med Huddinge

HOCKEY Nykomlingarna har gjort det bra efter fem omgångar....

Vallentuna Hockey har funnit vinnarkänslan

HOCKEY Med två förluster och två segrar inledningsvis för...

Kaffe, kaka – sjätte raka för Brödernas/Väsby

HOCKEY Det finns inget annat än att lyfta på...

SDE hade en tung hemmahelg – noll inspelade poäng

HOCKEY Det blev verkligen ingen jubelhelg för SDE. I...

HANDBOLL Det har varit tuffa säsonger för Skånelas damer. Laget har verkligen fått slita ont för att klara nytt kontrakt i allsvenskan. I år vill man helst undvika detta.
–I första hand handlar det om att vi skall undvika ett negativt kval, säger Fredrik Söderberg Wernheim till Norrortssporten.

Skånelas damer har under de senaste säsongerna verkligen fått kämpa och slita för att vara kvar i damhandbollens näst högsta serie – allsvenskan. Därför blev den gångna säsongen inget ovanligt, trots att laget fick en bra start.
– Vi gjorde en väldigt fin höst där vi både fick med oss bra resultat och presterade bra spelmässigt. Våren var betydligt tyngre för oss där vi inte riktigt klarade av att ta tillräckligt många poäng och framför allt inte mot de lagen i botten. Allsvenska är så pass jämn lagen emellan så det var 4 poängmatcher mot bottenkollegorna varje gång där vi inte lyckades gå segrande i tillräckligt många. Överlag en besvikelse såklart att vi inte lyckades placera oss bättre i tabellen, säger tränaren Fredrik Söderberg Wernheim.


Nu när ni är kvar i allsvenskan. Vad känner du inför denna säsongen?
–Som alltid roligt att dra igång en ny säsong. Tycker att inledningen har varit bra där tjejerna har anammat vår spelidé på ett väldigt bra sätt. Mycket nytt för oss i år rent spelmässigt och det ska bli spännande och se hur pass bra vi kan leverera.

Lagbygget, vad kan du säga om detta?
–Tunnare trupp jämfört med förra året om man tittar på antal spelare. Klart att vi gärna hade sett att vi hade fått in något mer nyförvärv som gjorde truppen bredare på framförallt niometer. Men tycker att det är en harmoniskt trupp som verkligen är där för varandra och vill hela tiden utvecklas.

Färre spelare i år

Om du jämför med förra året vid denna tiden, vad är skillnaden rent lagbyggemässigt?
– Den största skillnaden är att vi är färre i truppen i år jämfört med förra säsongen. Men det gör också att vi har möjlighet att jobba lite noggrannare med spelarna. Förra året hade vi ett mer skyttestarkt lag och i år är det mer fart som gäller.

Vad ska vi som följer Skånelas damer ha för förväntningar/krav på er?
– Att vi skall vara jäkligt jobbiga att slå. Både rent attitydsmässigt att det är inga lag som ska känna sig säkra men också att vi rent taktiskt hittar rätt gentemot spelarmaterialet. Vi vet att vi kommer att får kriga för varje poäng och det ska genomsyra vår inställning också. Att vi är beredda att kriga till sista blodsdroppe!

Vad känner du är nästa steg för damerna, vara med i kampen om en topplacering eller undvika nedflyttning/negativt kval?
– Jag tycker i första hand handlar det om att vi skall undvika ett negativt kval och hamna i ingenmansland. Det är mest realistiskt för oss.

FOTO: ARKIV/Bosse Andersson

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter