13.5 C
Stockholm
måndag, september 16, 2024
HemINNEBANDY”Ackers” lagkapten: ”Möjligen saknas erfarenhet, inte kompetens”

”Ackers” lagkapten: ”Möjligen saknas erfarenhet, inte kompetens”

Publicerad:

Liknande artiklar

Försäsongen har inletts för Viggan/Waxholm

HOCKEY A-lagen i Viggbyholms Hockey och IK Waxholm har...

Försäsongen lite upp och ner för Vallentuna Hockey

HOCKEY Vallentuna Hockey har haft en något svajig försäsong....

Målrikt när Bollstanäs mötte Jitex

FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

Hård kamp om seriesegern i div 3

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

INNEBANDY Det är uppdukat till fest i Österåkers nya inomhushall. Det är med ödmjukhet och massor av längtan som Åkersberga IBF gör premiär i SSL, där ärkerivalen Täby FC står för motståndet.
–Upplagt för en riktig pangstart, måste jag säga, säger lagkaptenen Mikaela Jönsson.

Åkersberga har av experterna, redan innan seriestarten, blivit uträknade, dock ska laget hålla sig kvar.

Mikaela Jönsson som är en lagets frontfigur, lagkapten, är en ”Ackers”-tjej och har varit klubben trogen sedan säsong 2002/03 med undantag 2007/08-2009/2010, då hon var faktiskt spelade i Täby. Det har alltså blivit hela 19 säsongen, där Jönsson gjort 411 poäng (218 mål och 193 assist) på 343 matcher.

Nu ser hon framemot ett nytt kapitel med Åkersberga, där laget för första gången är uppe i daminnebandys absoluta finrum – Svenska Superligan (SSL).
–Det känns otroligt spännande och roligt att snart få dra i gång en ny säsong. Även om det är trevligt med försäsong så är det ju innebandyn och tävlandet man längtar till, säger Jönsson som är extra imponerad av lagbygget inför denna säsongen.

– Jag är otroligt imponerad över vår silly season. Vår sportchef Andreas Berglind har som vanligt jobbat väldigt hårt och han har lyckats värva spelare som hade tagit en plats i vilket SSL-lag som helst. Tjejerna som har kommit till oss är inte bara duktiga spelare utan även härliga personer och jag upplever att de alla snabbt har hittat naturliga roller i gruppen. Jag hoppas att de ska trivas bra hos oss. Utöver duktiga och meriterade spelare så har vi även förstärkt på ledarsidan.

Känns det som att det saknas någon kompetens där ute på plan?
– Jag tror att det här laget har en enorm kapacitet men det handlar om att anpassa sig snabbt till hårdare tag och ett snabbare tempo. Jag skulle snarare påstå att vi möjligen saknar erfarenhet än att vi saknar någon viss kompetens. De nya tjejerna vet alla vad som krävs för att spela på den högsta nivån och de kommer att bidra massor med sin rutin. Vi lär oss utav dem vid varje tillfälle tillsammans och laget samlar nya erfarenhetspoäng för varje vecka och match.

Årets match i dam-SSL

Nu väntar alltså kanske årets match, redan i premiären, av dam-SSL. När ärkerivalerna ska stå öga mot öga i en möjligen fullsatt hemmahall.

– Det är upplagt för en riktig pangstart, måste jag säga. Vi ser fram emot en match i högt tempo framför en taggad publik i vår nya hemmahall, säger Jönsson.

Hur ska ni göra för att besegra Täby?

– Täby är en av toppkandidaterna i årets upplaga av SSL men vi ska göra vad vi kan för att ge dem en tuff start. Vi vet om att vi är farliga i vårt omställningsspel och det vet de också om. Det är inte bara vi som kommer att ha skakiga premiärnerver.

Det blev ingen lyckad helg i Svenska cupen för er en seger och två förluster. Vad känner du att ni måste bli bättre på till helgen?

–Vi såg helgens matcher som bra träningsmatcher inför seriepremiären. Självklart är vi inte nöjda med två förluster men vi fick med oss fler bra kvitton på vad som funkar och vad vi behöver jobba på.

Vad kan vi förvänta oss av Ackers denna säsongen?
–Det alla kan förvänta sig av Ackers i SSL och är att vi kommer att kämpa, vara starka och orädda. Det ska vara jobbigt för alla lag att möta oss och det ska vara roligt för vår publik att titta på våra matcher.

För att boka biljetter till derbymatchen – klicka HÄR 

Alla matcher kommer att sändas via Expressen.

Kenneth Andersson
Kenneth Andersson
Ansvarig utgivare, Reporter & Skribent

Nyhetsbrev

- Få senaste nytt direkt på mailen

- Missa inga tävlingar eller utlottningar

- Följ dina favoritlag i norrort

Senaste nyheter