13 C
torsdag, oktober 24, 2024
HemISHOCKEYVäsby stängde matchen på fyra minuter – Ryttars målnoll höll i 104...

Väsby stängde matchen på fyra minuter – Ryttars målnoll höll i 104 minuter

Vallentuna tappade 2–0 mot bottenlaget

HOCKEY Spelidén för Vallentuna verkar ha kommit av sig...

Ny storförlust för Wings

HOCKEY Det har varit en berg-och dalbane säsong så...

Viggan/Waxholm föll på utvisningarna

HOCKEY Viggan/Waxholms segersvit på tre raka vinster bröts i...

KLART: Viggbyholmtränaren tar över Djurgården resten av säsongen

FOTBOLL Efter fyra derbyförluster fick Djurgårdens tränarduo gå. I...

Täby FC förnedrade på hemmaplan

INNEBANDY Vinnarkänslan befann sig i Täby FC inför hemmamatchen...

HOCKEY Fyra minuter räckte för Väsby i sin hemmaborg. Då hade man stängt tillställningen mot Segeltorp och klev på nytt av som vinnare.

Efter första perioden såg det ut som Segeltorps målvakt Carl Malmqvist skulle bli, kort och gott, ett spöke för Väsby – 19 skott på mål och samtliga tog Malmqvist.

Men så i början av andra, 2:08, hittade Carl Wassenius en lucka och 1–0 var ett faktum. Sedan dröjde fram till den 15:e matchminuten innan målen började trilla in. 2–0 av Erik Aterius. I powerplay stänkte Calle Åsell in 3–0 och innan ”hesa fredrik” tjöt i Renew Arena hade även Tobias Liljendahl skrivit in sig i målprotokollet med sitt andra mål för säsongen som betydde 4–0.

Samme spelare, Liljendahl, hann bara röra pucken i tredje, 0:22, så noterades han för sitt andra mål i matchen.

Det hann bli lite nervöst när förre Väsbyspelaren, Henrik Rommel, först gjorde 5–1 och kort där på satte gästerna även 5–2. Då hade det bara spelats drygt sex minuter av tredje.

Men mer än så blev det inte. Väsby stängde tillställning med ett effektivt försvarspel och noterbart var att Linus Ryttar höll sin målnolla i 104 minuter.