HemISHOCKEYFrån en dag på kontoret till storseger och straffdramatik

Från en dag på kontoret till storseger och straffdramatik

FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

Hård kamp om seriesegern i div 3

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

HOCKEY Samtliga norrortslag i hockeyettan hade hemmamatcher under söndagen. Summeringen blev, från en dag på jobbet till storseger och straffdrama.

Storsegern stod Wings för.

När bottenlaget Enköping kom på besök blev det match i två perioder, 2–1 stod det då. Men i tredje perioden satte Wings 3–1 efter 33 sekunder. Och de sista tio minuterna rasslade till och ytterligare tre mål gjordes, där Jesper Andersson satte slutresultatet 6–1.

I Vallentuna ishall fick de 183 personerna på plats uppleva en betydligt mer dramatisk match. Efter att Hanviken haft en 2–1-ledning när första perioden spelats, så gjorde Vallentuna mittperiodens enda mål och 2–2 efter 40 minuters spel. En mållös tredje period och förlängningen fick matchen avgöras på straffar. Där drog gästerna vinnarstrået och plockade med sig bonuspoängen.

Det är väl inget snack att Väsby, just nu, är seriens strakaste lag. Inte bara för att man leder utan för på det sätt man genomför match efter match.

I söndags var det seriefinal, när Visby Roma kom på besök.

Matchklockan skulle endast hinna gå 40 sekunder, när Väsbys hemvändare, Tobias Liljendahl, slog till och satte 1–0. Calle Åsell utökade hemmalagets ledning till 2–0 efter 9:05.

Efter knappt fem minuter av andra skickade Mikael Lengmo in Väsbys tredje mål i matchen, vilket var hans första för säsongen, och en ledning med 3–0 mot Visby Roma.

I ett powerplay skulle gästerna överlista Väsbymålvakten Linus Ryttar och reducera till 3–1.

Men Väsby har just nu stort självförtroende och möjligtvis lite flyt också, vilket ett lag i medgång har. Något Visby Romas huvudtränare, Hans Särkijärvi, konstaterade efter matchen som tillslut blev 4–1, där Wassenius blev matchens sista målskytt.
– Väsby är seriens starkaste lag. Det är nästan så att jag vill säga att det är skillnad på Väsby och övriga lag i serien, säger Särkijärvi till helagotland.se.

Men Väsbys tränare Jussi Salo är dock mer ödmjuk och tycker det fanns en del slarv i matchen.

– Första matchen efter ett uppehåll är alltid lite svårare än en vanlig seriematch. Vi kommer dock jättebra in i den och tar ledning. Första perioden är bra som helhet, speciellt defensivt. Andra perioden skapar vi också mer än Visby/Roma, men är lite slarviga i spelet med puck. Tredje perioden svänger vi matchen bra. 4-1 hemma mot serietvåan är ett bra resultat, säger Salo till Väsbys hemsida efter lagets tolfte seger.