HOCKEY SDE:s damer hade fått matchvila i 12 dagar...

Vallentuna tappade 2–0 mot bottenlaget

HOCKEY Spelidén för Vallentuna verkar ha kommit av sig...

Ny storförlust för Wings

HOCKEY Det har varit en berg-och dalbane säsong så...

HOCKEY Det är dramatiskt i Hockeyettans östra serie. Väsby kommer vinna, Visby Roma tvåa, men vilka lag tar de tre övriga platserna – både Wings och Vallentuna har möjligheter.

Nu är det inte långt kvar av grundserien. Tre omgångar återstår för de flesta lagen i Hockeyettan östra.

Under onsdagen spelades fyra matcher, där vi bland annat hade ett norrortsderby – Wings mot Vallentuna.

Det blev Wings som var det starkare laget för kvällen. Hämtade in ett 2–4-underläge i sin hemmaborg och kunde tillslut vinna med 7–4.

Vinsten för Wing innebär att laget finns på en tredje plats i tabellen, fyra poäng tillgodo mot sjätte placerade Strömsbro. Vallentuna befinner sig på en sjunde plats med tre poäng upp till sista allettanplatsen.

Vinnartåget har tuffat på under grundserien för Väsby. Men nu blev det att stanna till vid Huddinge-perrongen och konstatera att laget fick sin första förslut för säsongen. Det var jämnt och Väsby gjorde ett försök att ta poäng, vid 3–2 för Huddinge, med att plocka målvakten Linus Ryttar. Då blev det mål i tom kasse i stället för hemmalaget.

– Första perioden är svag, speciellt defensivt. Vi skapar några målchanser men är alldeles för tama i egen zon. Andra perioden höjer vi oss och andra halvan i matchen ger vi oss själva chansen att vända matchen. Man kommer inte undan när man ger 3-1 till motståndare i första perioden, analysera tränare Jussi Salo till klubbens hemsida efter matchen.