HOCKEY Med två förluster och två segrar inledningsvis för...

HOCKEY Det blev verkligen ingen jubelhelg för SDE. I...

HOCKEY Väsby har haft svårt när det gäller roadtripp i norra Sverige. Helgens norrlandstripp var inget undantag. Godkänd insats inte mer än så.

Drygt 1200 kilometer i buss. Det var vad Väsby åkte, enkel resa, i helgen.

Under lördagen ställdes man mot Kiruna IF.

Nicklas Nousiainen behövde bara 46 sekunder innan han blev Väsbys första målskytt 2023. En och en halvminut senare gjorde Erik Aterius 0–2 till Väsby.

Därefter blev det en svängig match och Kiruna IF hade ledningen med 4–3 efter fem minuter spel av tredje. Rasmus Sörgardt kunde dock stänka in 4–4 och även göra det avgörande målet, 4–6 i tom kasse.

–Vi börjar matchen riktigt bra och gör två snabba mål. Efter det blir matchbilden lite jämnare och Kiruna kommer bättre in i matchen. Vi kontrollerade matchen spelmässigt, men är lite ineffektiva. Kiruna är mer effektiva med deras målchanser och tar ledningen i början av tredje. Starkt av oss att kunna vända matchen i slutet och tre viktiga poäng från bortaplan är alltid bra, sa tränare Jussi Salo efteråt till lagets hemsida.

Men mot Boden skulle det bli betydligt svårare och Väsby lyckades inte alls. 8:24 in i tredje hade hemmalaget utökat ledningen till 4–1. Det blev tillslut 6–2 till Boden där Väsbys målskyttar var Lucas Thorstensson och Carl Wassenius.

–Vi visste att Boden borta är en tuff bortamatch. Första perioden är fysisk och vi har lite problem i spelet med puck. Vi har möjligheter på PP, men är ineffektiva. Andra perioden får vi bättre igång spelet och skapar några bra målchanser, men får inte puck in i mål. I tredje rinner det iväg lite. Jag tycker inte att matchbilden är en 6-2 match, men ibland blir det så i hockey. Vi ska bryta ned detta och lära oss. Processen fortsätter och vi ska bli starkare redan i nästa helg, sa huvudtränaren Jussi Salo till lagets officiella hemsida.