FOTBOLL Totalt nio mål gjordes på Bollstanäs IP. I...

Täby FK:s damer påväg tillbaka till div 1

FOTBOLL Täby FK:s damer kan vara påväg tillbaka till...

Hård kamp om seriesegern i div 3

FOTBOLL Det har dragit ihop sig till en kamp...

HOCKEY SDE är inne i en nedåtgående trend. Efter onsdagens straffdrama ville man ta revansch på Linköping. Utfallet blev något annat och så blev det även i det fjärde stockholmsderbyt mot Djurgården under söndagen.

Poängskörden hittills under januari har varit fyra stycken till antalet för SDE.

Full pott mot AIK och en poäng efter straffdrama, borta, mot Linköping.

Därför var det ett revanschsuget norrortslag som klev ut i sin hemmahall för att på nytt möta Linköping. Och det även denna gången en dramatisk och underhållande tillställning.

SDE satte först 1–0 genom Michelle Löwenhielm och tidigt i andra gjorde Tabea Botthof 2–0, hennes första mål i SDE-tröjan. Men Linköping kom tillbaka och med 46 sekunder kvar av mittperioden kom reduceringen 2–1 i powerplay.

Mathea Fischer hade möjligheter att ge SDE en tvåmålsledning när hon 5:26 in i tredje tilldömdes en straff. Men Linköpingsmålvakten Ebba Svensson Träff var kylig och tog straffen.

I stället, elva sekunder efter, skulle det jublas hos Linköping, när deras japanska hockeystjärna Haruka Toko satte 2–2.

Matchen skulle tas till förlängning och som i straffdrama klev Linnéa Johansson fram och satte segermålet, 2–3, för gästerna.

SDE fick drygt 20 timmar på sig att lämna suddenförlusten bakom sig för att kliva ut i hemmahallen för sitt fjärde stockholmsderby mot Djurgården.

Förlust i stockholmsderbyt

Det skulle dock inte börja lika bra som dagen innan. Djurgården gjorde första målet efter drygt tio minuters spel. Men Löwenhielm ville annat och denna gången stod hon för passningen till Zwarthoed som skickade in 1–1 i slutet av första perioden.

Djurgårdens Julia Östlund såg till att det var 1–2 inför tredje perioden. Och SDE gjorde tappert försök att komma ikapp.

Timeout och straxt efter ut med målvakten Lindsey Post.

Det blev dock inget lyckat drag denna gången. Djurgården gjorde först 1–3 och sedan 1–4 som blev slutresultatet.

Trots den snåla poängskörden i helgen återfinns SDE på en femte plats, tack vare att AIK tog samtliga poäng mot Linköping.