VOLLEYBOLL I helgen drog slutspelet i Volleybollen igång. Damerna...

Täby FC vann mot Karlstad – fjärde platsen säkrad

INNEBANDY Nästa helg spelas sista grundseriematchen i damernas SSL....

Segerjublet åter till Viggan – tredje raka på bortaplan

HOCKEY Nu är det konstaterat – Viggan bättre borta än hemma. I går kom lagets tredje raka bortavinst. Nacka fick se sig besegrade med 4-1, där spelet för Viggan var lite som en berg- och dalbanan.
Ena stunden spelar vi bra och snurrar på bra i deras zon, för att sedan sluta åka skridskor och bara titta på, säger Christopher Tumba matchen.

Under tisdagskvällen avverkades femte omgången av kvalserien upp till Hockeyettan. Viggan hade två bortaseger och två hemmaförluster med sig i bagaget till bortamötet mot Nacka HK.

Viggan fick en drömstart på matchen i Nacka Ishall. Patrick Nordström satte 1-0 efter bara 31 sekunder. Efter halva första perioden kom så 2-0. Detta efter att Viggan fått en straff, som Adam Wahlqvist satte. Axel Åbom fick göra Nackas uppförsbacke ännu brantare, då han satte 3-0 med drygt tre minuter kvar av första.

Tredje raka bortasegern

I mittakten bytte hemmalaget målvakt, som dock inte gav någon effektivitet. Perioden blev mållös.

Men en smula hopp tänds för Nacka i tredje, när man i inledningen satte reduceringen 3-1. Detta hopp släckt av Max Rydell tre minuter senare, när han gjorde 4-1 som blev slutresultatet.
– En ganska snäll match med höga toppar och djupa dalar. Ena stunden spelar vi bra och snurrar på bra i deras zon för att sedan sluta åka skridskor och bara titta på, sammanfattar Christopher Tumba matchen.

Seger mot Nacka var lagets tredje raka på bortaplan. Däremot har det gått grus i maskineriet på hemmaplan. Ett grus man måste få bort om man ska vara med och slåss om en plats till Hockeyettan.
– Svårt att svara på. Dem två lagen vi mött på hemmaplan hittills är kanske dem som är favoriter och starkast i denna serie. Men det är för dåligt. I våran hemmaborg är det vi som ska bestämma, säger Christopher Tumba.

Vilka saker tar ni spelare med er från denna matchen och vad bör ni förbättra till söndagsmatchen?

– Vi tar med oss första perioden där vi åker skridskor och tar oss in mot mål. Måste bli tuffare runt båda målen. Bli mer hänsynslösa och vilja ta kampen för att göra dem där grismålen.

2019-03-21

kenneth@norrortssporten.se

TWITTER: @Norrortssporten

Senaste

Brödernas/Väsby har matchbollar x 2

HOCKEY Semifinalerna i hockeyettan är i full gång. Brödernas/Väsby...
spot_img

Trendar Just Nu

Runnemo och Glasberg lämnar IK Frej Täby

SILLY SEASON – Stommen som fanns i Frej Täby...

5 egenskaper de bästa fotbollsspelarna har gemensamt

Det räcker inte med att ha kontroll över hur...

KLART: Lämnar Väsby – klar för division 2-klubb

HOCKEY Konkurrensen i Väsby Hockey har hårdnat - speciellt...

Håller damfotboll på att bli lika stor som herrfotboll?

Damfotboll växer sig allt större efter att länge ha...

Därför slutade Anders Rylander som ordförande i Stocksund: ”Hade inget annat val”

FOTBOLL Förra veckan meddelade Anders Rylander att han avgår...

FOTBOLL Säsongspremiären börjar närma sig för flera lag. Nedan ser ni ett axplock av norrortslagens resultat den senaste tiden från både träningsmatcher och cuper.

VOLLEYBOLL I helgen drog slutspelet i Volleybollen igång. Damerna har fått tuffast tänkbara motståndare – seriesegrarna Örebro VBS. Herrarna fick Lunds VK, som blev...

INNEBANDY Nästa helg spelas sista grundseriematchen i damernas SSL. För Täby FC:s del togs en otroligt viktigt seger mot Värmlandsgänget Karlstad IBF. Med minsta...