INNEBANDY Täby FC skakade om IKSU i första semifinalen. I andra, som spelades i Tibblehallen, uteblev den skakningen. Trots en rejäl chansning av TFC, plockade målvakt efter drygt 13 minuters spel i tredje – dessutom en straffmiss av Ranja Varli, var förlusten ett faktum – 4-9.

Täby FC har verkligen chockat hela innebandysverige samt semifinalmotståndet IKSU. Detta efter att ha spräckt deras långa segersvit på över ett år, när man vann första semifinalen med 5-4 efter förlängning.

Under söndagen stod man öga mot öga igen, i semifinal 2. Där gästerna gick till ledningen med 1-3 efter första perioden.

När knappt halva andra var avverkade hade 1-3 blivit 1-5. Då gjorde Moa Tschöp ett fantastiskt solomål som gav energi till Täby FC. När sedan Sara Attermo stänkte dit periodens sista mål, 3-5, gav detta lite spänning till tredje.

Rejäl chansning

Spänningen kom dock av sig en aning, när IKSU gjorde 3-6 och 3-7, första hälften av tredje.

En timeout av Täby och en rejäl chansning genom att plocka målvakten gav dock ingen vidare effektivitet.

IKSU gjorde då 3-8. Ranja Varli putsade till siffrorna genom att göra 4-8. Varli kunde putsat till siffrorna ännu mer, men missade en straff i slutet av matchen. I stället var det IKSU som fick göra sista målet, 4-9 och utjämnade där med semifinalserien till 1-1.