Täby FK:s målsniper: ”Vi gör våran grej oavsett”

Täby FK:s målsniper: ”Vi gör våran grej oavsett”

PERSONPORTRÄTT Daniel Sterner vann skytteligan i fotbollens division 3 östra Svealand – 23 mål på 22 omgångar – Nu är det nya motståndare med andra rutiner men han har fortfarande högre mål med sin fotbollskarriär.
– Vill självklart högre upp och det kommer jag alltid sträva efter, säger Daniel Sterner.

Ny säsong, nya möjligheter. Dessa ord har säkert ältats i omklädningsrummen runt om i fotbollssverige. Även förra årets skyttekung i division 3 Östra Svealand har framtidsplaner med sin fotbollskarriär.
– Jag vill utvecklas som individ inom fotbollen och jag vet att i Täby utvecklas jag varje dag. Vill självklart högre upp och det kommer jag alltid sträva efter. Minst 1 år till i div 2 kändes rätt för mig på grund av olika själ, säger Daniel Sterner.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Känner till spelsystemet

Om en månad, närmare bestämt 7 april, är det avspark för division 2 norra Svealand. Då ska Daniel Sterner och hans lag, Täby FK, vara redo för nya motståndarlag med andra spelsätt och rutiner.
– Vi har en bred och bra trupp. Många nya killar i laget, men dem känner till spelsystemet och gör det bra.

Vad har ni som spelare för koll på ert motstånd?
– Som spelare är det nog olika från spelare till spelare. Jag har inte så mycket koll alls faktiskt, vi gör våran grej oavsett. Jag har förtroendet för mina tränare att dem har koll och informerar mig, så går jag efter det!

Du gjorde 23 mål på 22 matcher i fjol. Vad kan man förvänta sig av dig under denna säsong?
– Man kan förvänta sig ett hårt jobb på och utanför plan. Det var så jag fick till det förra året, ju mer jag tränar och ju hårdare desto bättre resultat.

Som nykomling i en division tippar de flesta experter att laget ska åka ur, när vi ställde frågan, om vilka chanserna Täby FK har att hålla sig kvar, till Sterner blev svaret detta:
– Chansen är stor! Många matcher ska spelas och vi kommer ge allt.

Kenneth Andersson
kenneth@norrortssporten.se
Foto: Timo Peter Grönlund

Vår samarbetspartner Coolbet bjuder på 100% bonus upp till 1000 kr – in och testa!

Kommentarer

Kommentera